Magyar színházi fesztivál kezdődött Prágában

Prága |

<p>Naostro - Élesben címmel magyar színházi fesztivál kezdődött kedden Prágában.</p>

A keddtől szombatig tartó rendezvény legfőbb célja - akárcsak a fesztivál két évvel ezelőtti első évfolyamának - a kortárs magyar dráma bemutatása a cseh közönségnek. Az ide programban Pintér Béla és Vinnai András munkássága szerepel.     Nyitóelőadásként kedden este Vinnai András A férfiak szexuális élete című darabját láthatta a Na Prádle színház közönsége. A kabaré és groteszk elemeket tartalmazó darab a férfiélet sötét zugairól magyarul, cseh feliratozás mellett hangzott el. Az előadás után az érdeklődők elbeszélgettek a szerzővel.    Pintér Béla Titkaink című darabja felolvasószínház formájában pénteken kerül a nézők elé a Na zábradlí színházban. Az előadáson bemutatják Pintér Béla darabjainak cseh nyelvű fordításkötetét és a résztvevők beszélgethetnek a szerzővel is.    A fesztivál záró előadásaként Bátky András Bazsó és Borka bábjátékát mutatják be szombaton délelőtt a Na zábradlí színház könyvtártermében.     A rendezvény keretében Jászay Tamás a Prágai Színművészeti Akadémián (DAMU) előadást tart a kortárs magyar színházról és színjátszásról. Bogdán Zenkő pedig a Jurányi Ház működéséről fog beszélni az akadémián.    A magyar színházi fesztivál főszervezője Lucie Málková fiatal cseh rendező.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?