Letiltották a Gipsy Kings koncertjét Teheránban

Teherán |

<p>Letiltották a Gipsy Kings flamenco-popdalokat játszó spanyol együttes teheráni koncertjét.</p>

Az ISNA iráni hírügynökség információi szerint ez volt az első nyugati zenekar, amely megkapta a kulturális minisztérium engedélyét arra, hogy koncertet adjon Iránban, a rendőrség azonban lefújta a fellépést. A minisztérium megpróbálja más formában megvalósítani a koncertet - közölte a minisztérium zenei részlegének vezetője.    A Gipsy Kings zenéje igen kedvelt Iránban, és egyike azon kevés nyugati popzenekaroknak, melyeknek CD-i legálisan vásárolhatók az országban.     A popzenét az iráni klérus iszlámellenesnek nyilvánította és az iszlám előírások alapján betiltotta. A tilalom részben lazult, mióta 2013 augusztusában Hasszán Rohani vette át az elnöki tisztséget, de a koncerteket újra és újra meghiúsítja a rendőrség. Esetenként pedig a rendőrség engedélye és a már eladott jegyek ellenére sem rendezik meg iráni popzenészek koncertjeit.    Kulturális reformja keretében Rohani és kulturális minisztere, Ali Dzsannati több szabadságot készül biztosítani a fiataloknak. A nyugati zenészek koncertjének tervei azonban egyelőre lehetetlen küldetésnek tűnnek, 2008-ban például az utolsó pillanatban mondták le Chris de Burgh ír énekes élő koncertjét, holott a zenész már Teheránban tartózkodott. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"189864","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?