Koltay Gergely születésnapi koncertje a Kormoránnal az Urániában

Budapest |

<p>Koltay Gergely, a Kormorán zenekar vezetője, dalszerző-szövegíró, muzsikus 60. születésnapja alkalmából rendeznek koncertet szombaton a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban.</p>

A rendezvényen a pályatársak, a barátok és a rajongók részvételével ünneplik a zenészt, a koncerten a Kormorán aznap megjelenő új lemezét is bemutatják - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a zenekar vendégeként mások mellett fellép Deák Bill Gyula, Gesztesi Károly, Halmos Béla, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Miller Zoltán, Papadimitriu Athina, Sebő Ferenc, Szulák Andrea, Varga Klári, Vikidál Gyula, Rékasi Károly, valamint néhányan a régi Kormorán-tagok közül, például Margit József és Jenei Szilveszter.

Koltay Gergely 60. születésnapján, szombaton jelenik meg a Kormorán új albuma Vadkert Fehérben címmel.

"Ez egyfelől játék a nevekkel, hiszen a felvidéki énekesünket Vadkerti Imrének hívják, a délvidéki énekesnőnket pedig Fehér Nórának. Ugyanakkor szimbolikus jelentése is van az album címének, mert mindannyian vadkertben élünk. De fehérnek kell maradnunk!" - fogalmazott Koltay Gergely.

A folk-rock, etno-rock, nemzeti rock zenét játszó Kormoránt 1976-ban alapította Koltay Gergely; az együttes Magyarországon az elsők között ötvözte a népzenei elemeket a rock stílusjegyeivel. A Kormorán az elmúlt három és fél évtizedben szinte minden európai országba eljutott, koncertezett a tengerentúlon, több albumot jelentetett meg külföldön.

Saját munkáik mellett számos albumot készítettek popénekeseknek, blues és rock előadóknak, színészeknek. Készítettek színpadi művet, operát, filmzenét, köztük volt a Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona, Trianon, A Költő visszatér, Elektra mindörökké, Zúgjatok harangok, A Megfeszített, A Napba öltözött leány. Összességében mintegy száz albumot, hanganyagot és más hanghordozót adtak ki. A Kormorán 2001-ben megkapta A Magyar Szabadság Díjat, két évvel később Koltay Gergely a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet vehette át.

Tavaly év elején az együttes jelentősen átalakult. A régi tagok közül öten megalakították az Örökség együttest és helyükre új tagok kerültek. A jelenlegi tagok: Antoni Arnold (gitár), Fehér Nóra (ének), Gáspár Álmos (hegedű), Herpai Sándor (dob), Koltay Gergely (dalszövegek, töröksíp, fuvola, furulya), Szűts István (billentyűs hangszerek), Vadkerti Imre (ének), Zsoldos Tamás (basszusgitár).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?