Kis kutya, nagy kutya

Hogy a kiskutya ne rágjon meg mindent, vegyünk a vegyszerboltban egy kevés finom bőrolajat, és egy pamutronggyal kenjük fel a kutyus által elérhető helyekre. Ha a szag nem is, az olaj keserű íze biztosan visszariasztja.

# Hogy a kiskutya ne rágjon meg mindent, vegyünk a vegyszerboltban egy kevés finom bőrolajat, és egy pamutronggyal kenjük fel a kutyus által elérhető helyekre. Ha a szag nem is, az olaj keserű íze biztosan visszariasztja.

Hogy a fiatal kutya ne tegyen kárt a szőnyegben és a cipőnkben, vegyünk egy jól kimosott műanyag üveget vagy hasonló tárgyat: rágja azt.

Hogy a kutyaetető edény ne csúszkáljon, az aljára egy vastagabb befőzőgumit vagy egy csík habgumit ragasszunk.

Hogy a kullancsot eltávolíthassuk a kutyából, dörzsöljük be a csomót olajjal, és addig masszírozzuk, amíg az élősködő el nem engedi áldozatát. A másik jó módszer, hogy egy közönséges fogóval összenyomjuk. Az elpusztult kullancs elveszti szívóképességét, és kikefélhető.

Ha a kiskutya vonít, bizonyára hiányzik az anyja. Megvigasztalhatjuk úgy, hogy egy kendőbe csavart melegvizes palackot és egy ketyegő órát teszünk a kosarába. Néha a halk rádiózene is segít.

Hogy a kutyát ne zavarják a legyek, tegyünk az ólba vagy a párna alá néhány fenyőtűt, ezzel elüldözzük őket. Vagy pedig sózzuk meg a kutyaól réseit, és mossuk le a kutyát sós vízzel.

Hogy a kutyus biztonságban legyen, tegyünk a nyakörvére néhány foszforeszkáló jelet, jobban látható éjszaka, és nem kell félnünk, hogy elgázolják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?