Kezdődik az Early Melons

Pozsony |

<p>Ma kezdődik a diákfilmek második nemzetközi fesztiválja, az Early Melons, melynek bemutatóit az A4 Nullás tere (Sznf tér 12.), valamint a Charlie Centrum vetítőtermeiben tartják. Az Early Melons versenyébe 14 országból érkeztek a diákfilmek, melyek sorsáról nemzetközi zsűri dönt majd.</p>

A zsűri tagjai közt van Dana Dorian brit animációs rendező, Markus Prasse német fesztiváligazgató, Jevgenyij Malkov orosz producer és forgatókönyvíró, valamint Magyarországról Szirtes András, akinek alkotásaiból egy válogatást is bemutatnak a diákszemlén. Szlovákiát a zsűriben a tavalyi mustra Grand Prix-vel kitüntetett alkotója, Viera Čákanyová képviseli. A fő versenyben a zsűri négy díjat ítél oda: a legjobb játék-, a legjobb dokumentum-, a legjobb animációs filmnek járót, valamint Grand Prix-vel jutalmazza az Early Melons legjobb filmjét.

A diákfilmszemle másik versenyszekciójában a videoművészeti alkotások méretnek meg.
Versenyen kívül, vagyis az információs szekcióban 80 opust mutatnak be 18 országból. Külön blokkot szentelnek Nemes Gyula rendezőnek: az Egyetleneim, a Fúga és a Letűnt világ című mozgóképeit láthatja a diákszemle közönsége. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos diákjainak filmjei közül is több bekerült a programba.

A mozgóképes kínálatot a Charlie Centrum csarnokában diákok fotóiból készült kiállítás bővíti. Az Early Melons fesztivál március 14-éig tart.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?