Kapolcs és Verona az Ifjú Szivek nyári programján

Pozsony |

<p>Három ország művészeti fesztiválján lép színpadra a nyár folyamán az Ifjú Szivek Táncszínház. Szlovákia mellett, Magyarország és Olaszország van a táncszínház műsornaptárában. A kapolcsi Művészetek Völgyébe tíz év után tér vissza a Felföldi levelekkel.</p>

Június végén a Hornonitrianské folklórne slávnosti fesztiválon kezdték nyári fellépéssorozatukat, ahol az esemény fő vendégeként szerepeltek. “A  Kakukktojás című koregráfiát adták elő és óriási sikert arattak, a közönség állva és ujjongva tapsolta vissza több ízben is a táncosokat. Az előadás méltó befejezése volt a 30. jubileumát ünneplő rendezvénynek “ - írta a fesztivál összefoglalójában Martina Ďurčeková a privigyei regionális kultúrközpont menedzsere.

Magyarország egyik legjelentősebb művészeti fesztiválján, a kapolcsi Művészetek Völgyén tíz év után újra szerepel az Ifjú Szivek. Az idei részvétel több szempontból is különleges, hiszen itt mutatják be először Hégli Dusan Felföldi levelek koreográfiájának új feldolgozását illetve a Kakukktojást is láthatja a Művészetek Völgyének közönsége július 28-án a Muharay udvarban.

Augusztusban sincs szünet a táncszínháznál. Az Olaszországban közkedvelt nyári folklórfesztiválok közül Veronába fogadta el a felkérést a társulat. Ez lesz a Felföldi levelek másodbemutatója. Ezt követően egyenesen Székesfehérvárra utaznak, ahol augusztus 20-án a Királyi Napokon lépnek színpadra. 

A cikk az Ifjú Szivek Táncszínházának sajtóközleménye

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?