Jubilál az óvónőképző

Komárom. A Selye János Gimnázium ebben a hónapban is érdekes programokat szervez diákjai számára. November 9-én Novák Tamás, a járási hivatal szociális osztályának vezetője a zsidó kultúráról, a másság elfogadásáról beszél.

Komárom. A Selye János Gimnázium ebben a hónapban is érdekes programokat szervez diákjai számára. November 9-én Novák Tamás, a járási hivatal szociális osztályának vezetője a zsidó kultúráról, a másság elfogadásáról beszél. Az előadás része annak a felvilágosító-nevelő sorozatnak, amelyet A tolerancia éve címmel október közepén indított a gimnázium vezetése. 20-án a Katedra Alapítvány segítségével környezetvédelmi versenyt rendeznek, amelyet Miklós László környezetvédelmi miniszter nyit meg. November 23-án diáknapot tartanak, sok-sok meglepetéssel, 27-én pedig Bastrnák Tibor, a Nyitrai Kerületi Hivatal elöljáró-helyettese a Demokráciára nevelés programsorozat keretében tart előadást. „Azt szeretnénk, ha diákjaink megértenék, mit is jelent a demokrácián alapuló társadalmi rendszer, milyen jogaik, kötelességeik vannak, hiszen a demokráciát is tanulni és gyakorolni kell” – mondta Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója.

A gimnázium ad otthont a Komáromi Pedagógiai Óvónőképző Középiskola alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett osztálytalálkozóknak is. Indulásától, 1951. szeptember 1-jétől 1960-ban történt megszüntetéséig ugyanis ebben az épületben folyt az óvónőképzés. Annak ellenére, hogy az iskola csupán egy évtizedig állt fenn, komoly hírnevet szerzett magának. Az egykori tanárok, köztük Turczel Lajos, az iskola első igazgatója és a volt diákok november 10-én 10 órakor találkoznak a gimnázium épületében, majd 14 órakor a Városi Művelődési Központban ünnepi műsor kezdődik. Fellépnek a hetényi óvodások, a dunaszerdahelyi Fókusz és a komáromi GIMISZ. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?