Jótékonysági hangverseny Somorján

Somorja |

<p>ótékonysági koncert kezdődik vasárnap 18 órakor a somorjai római katolikus plébániatemplomban. A hangverseny bevételét egy mozgássérült kislány megsegítésére ajánlották fel.</p>

A résztvevők: a Harmonia Classica kamarazenekar, valamint Németh Imre (ének), Koša Ferenc (gitár), Mayer József (nagybőgő), Lovász Bálint (zongora), Koša Nikolett és Kún Emese (vers).

A jótékonysági koncert ötletgazdája a Harmonia Classica kamarazenekar. Amint azt művészeti vezetőjétől, Hegyi Brigittától megtudtuk, a tizenöt tagú zenekar egy éve alakult, a művészeti alapiskola három tanára (Hegyi Brigitta, Domsitz Erika, Hideghéty Jenő) mellett volt tanítványaikból verbuválódott, olyan lelkes amatőr muzsikusokból, akik a zeneiskola elvégzése után is folytatni szerették volna a közös zenélést. amelyet az iskola kamarazenekarában éveken folytattak. Így alakult meg a Harmonia Classica, amelynek tagjai között matematikatanár és egyetemista egyaránt megtalálható. Repertoárjukon főként a reneszánsztól a barokkig terjedő időszak zeneszerzőinek művei szerepelnek, mivel ez áll a legközelebb a társasághoz, de mint Hegyi Brigitta megjegyezte, nem zárkóznak el a kortárs szerzők műveitől sem.

Első ízben tavaly májusban léptek közönség elé: a Remény katolikus hetilap felkérésére muzsikáltak a bécsi Szent István dómban, az ott tartott ünnepélyes magyar szentmisén. Adventi hangversenyeken szereztek kellemes perceket a közönségnek Somorján, Nagymagyaron és Légen, idén januárban pedig Gútoron élvezhette a közönség a somorjai zenekar játékát. Hegyi Brigitta elárulta: a Harmonia Classica révén Somorja zenei életét szeretnék színesíteni, gazdagítani. Nagy álma vált valóra a zenekar létrehozásával, mert örül annak, hogy megmutathatják: vannak még fiatalok, akiknek örömet jelent a közös muzsikálás, a komolyzene.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?