Jelentősen emelkedett a Pátria rádió hallgatóinak száma

Pozsony |

<p>Minden negyedik magyar felnőtt a Pátria rádiót hallgatja Szlovákiában. Ez derül ki az elmúlt hetek két rádiós felméréséből, amelyek jelentős hallgatói létszámemelkedésről tanúskodnak.</p>

A szokásos negyedéves felmérési adatok szerint átlagosan több mint 55 ezren hallgatják, a rádió felmérése szerint pedig a két legfontosabb rádiós kérdőíves kérdésre meglepően jó válaszokat kaptunk. A „hallgattam az elmúlt héten” részkérdés adatai szerint közel 86 ezer hallgató választja a Pátriát, míg a „hallgattam tegnap” 98 ezres hallgatottságot mutatott ki. „Ezek az adatok a kereskedelmi rádiók megjelenése előtti helyzethez hasonlítanak, ami számunkra is meglepő eredmény. Az emelkedéssel számoltunk, de a mértéke meglepő, ezért az értékelésben visszafogott lennék” – közölte Lovász Attila, a nemzetiségi adások igazgatója. „A számok egyértelműen igazolják, hogy a főműsoridős rádiózás elnyerte a hallgatók tetszését. A szemlélet, mely szerint nem elsősorban kisebbségi intézmény, hanem médium vagyunk, amelynek az a dolga, hogy jó műsort készítsen, továbbra sem változik” – tette hozzá. Lovász szerint a szlovákiai kisebbségek olyan közösségek, amelyeknek szükségük van igényes reflexiós területre, erre a rádió már alkalmas. A tartalmi változások szeptemberben elérik a ruszin, az ukrán és a roma adásokat is.

Az igazgató közölte, a korábbi évekkel ellentétben nyáron sem lazít a szerkesztőség, nem változik a műsorrend, és kisebb meglepetések is várhatók. Júliustól a magyar nyelvterület legjobb szerkesztői közé tartozó munkatársaik, műsorvezetőik várják a hallgatókat. A Reggelit Boros Péter és Rábai Balázs vezeti, igényes, feszes, de közérthető és izgalmas műsort várnak tőlük. A Tízóraiban a reggeli műsorban edződött Bíró Éva és a rádió egyik legtapasztaltabb munkatársa, Bodri Nóra szólal meg, a délutáni műsorsávban pedig Csenger Ferenc és Patasi Ágnes váltja egymást. Júliusban, a Gombaszögi Tábor idején a helyszínről készül a teljes délutáni műsor, sok nyári rendezvényen mikrofonnal jelenik meg a rádió munkatársa, majd az ünnepélyes tanévnyitó élő közvetítésével zárul a nyár.

„A hallgatottságot úgy sikerült növelnünk, hogy erősítettük a rádió közszolgálati jellegét, és lemondtunk az igénytelen, gagyi műfajokról. Tudjuk, hogy az igényesség nagyobb hallgatói elvárás, mint az olcsó szórakoztatás” – véli Lovász Attila. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?