Ismét tarol az Avatar

dddddd

Miután Kínában újból műsorra tűzték a mozik, ismét az Avatar lett minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje. A 2009-es fantasy tíz éven át birtokolta ezt a megtisztelő címet, amíg meg nem jelent a színen 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték. James Cameron rendező eközben párhuzamosan három részt is forgat a folytatásból. 

Az elmúlt hét végén mutatták be ismét az Avatart a világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában. A kiéheztetett mozirajongók elkapkodták a jegyeket – volt olyan mozi, amelynek legnagyobb, ezerfős terme hét héttel a nyitás előtt már megtelt az előfoglalásoknak köszönhetően. Az Avatar világszintű, teljes bevétele a kínaiaknak köszönhetően így 2,8 milliárd dollárra emelkedett.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Cameron Oscar-díjas Avatarja csak az elmúlt hét pénteki napján 4 millió dolláros bevételt hozott, amellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjátékot – közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney. A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót, ezzel egy csapásra a legnagyobb piaci szereplő lett Hollywoodban. A cégé lett többek közt minden idők harmadik legnagyobb bevételét hozó mozifilmje, az 1997-es Titanic is, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével, amelyet szintén James Cameron rendezett.

Az Avatar folytatásai gőzerővel készülnek, a stúdió már tavaly ilyenkor közzétett néhány fotót a várható pazar látványról. 

A következő film, amelynek bemutatását már többször elhalasztották, várhatóan 2022 decemberében lesz látható.

„Büszkék vagyunk, hogy elértük ezt a hatalmas mérföldkövet, de Jimet (James Cameron) és engem leginkább az dob fel, hogy a film ezekben a kiszámíthatatlan időkben visszatért a mozikba. Szeretnénk köszönetet mondani kínai rajongóinknak a támogatásért” – mondta az Avatar producere, Jon Landau. Mielőtt ismét bemutatták volna Kínában, az Avatar az Egyesült Államokban mintegy 760 millió, nemzetközi szinten pedig 2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.

2020 a nagy halasztások éve volt a filmiparban, a pandémia az Avatar 2 forgatását is lassította. A film bemutatóját eredetileg 2021 decemberének közepére tűzték ki, azaz tarolhatott volna a karácsonyi időszakban, és az így keresett pénz egy részét a stúdió a további részek finanszírozására fordíthatta volna. A bemutató azonban 2022. december 16-ra tolódott – furcsa ez a napra pontos dátum ilyen távoli jövőbe vetítve. 

Eközben már készül a járványszempontból biztonságosnak számító Új-Zélandon az Avatar 3 is, amelyet 2023. december 22-én terveztek bemutatni (!), de ma már bizonyos, hogy egy évet csúszik a premier, 2024. december 22-re. És ha még több dátumra kíváncsiak, íme: az Avatar 4-et a gyártási terv szerint 2025. december 19-én mutatták volna be. Az új időpont, amelyet minden rajongó véssen be a noteszébe: 2026. december 18. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?