Harry Potter és a Főnix Rendje

Világszerte szerdán éjfélkor mutatták be Harry Potter megfilmesített kalandjainak ötödik részét. A Harry Potter és a Főnix Rendje című legújabb opusban a világ legnépszerűbb boszorkánytanoncának – aki dúsgazdaggá tette „szülőanyját”, J. K.

Világszerte szerdán éjfélkor mutatták be Harry Potter megfilmesített kalandjainak ötödik részét. A Harry Potter és a Főnix Rendje című legújabb opusban a világ legnépszerűbb boszorkánytanoncának – aki dúsgazdaggá tette „szülőanyját”, J. K. Rowling angol írónőt – két dementorral kell megküzdenie, akik azért akarnak vele leszámolni, mert a fiú trükkjei sértik a varázslók világának szabályait. Harryt az a veszély fenyegeti, hogy távoznia kell Roxfortból, ezért a jóindulatú varázslókból és boszorkányokból létrehozott Főnix Rendje veszi védőszárnyai alá.

A történetről sok mindent nem érdemes elárulni, hiszen a világ minden táján nagy számban élő Potter-rajongók betéve tudják az eddig megjelent részek tartalmát, sőt, internetes fórumokon számos témában vitatják meg az eddig megjelent Potter-köteteket és a belőlük készült filmeket. ĺgy valószínűleg az ötödik részt is alapos elemzésnek vetik alá – mi az, ami kimaradt belőle, mi az, amit jól oldottak meg a filmkészítők, és mi az, amit egészen másképp kellett volna.

A főszereplők változatlanok: Harry Pottert Daniel Radcliffe, Ront Rupert Grint, Hermionét pedig Emma Watson kelti életre. Ám mivel az egyes részek filmváltozatának forgatása lassabban halad, mint ahogyan a főszereplők cseperednek, sokan aggódnak, mi lesz, ha Daniel kinövi Potter szerepét, még mielőtt mind a hét részt leforgatnák. A rajongóknak (akikből rengeteg van a világ minden táján) egyelőre nem kell aggódniuk, úgy tűnik, a 18. évében járó Daniel egy darabig még nyugodtan alakíthatja a különleges varázserővel rendelkező Pottert. Radcliffe egyébként meglepően megfontolt fiatalemberré vált az évek során. Az Entertainment Weekly című hetilapnak adott interjújában példuául elmondta: „Mindenki azt szeretné látni, hogy kicsapnak az iskolából és elzüllök. Azonban eltökéltem, hogy nem adom meg nekik ezt az örömöt.

A film körülrajongott tinisztárjai mellett a brit filmművészet nagyágyúi tűnnek fel a vásznon: Dumbledore professzort Michael Gambon, a különös Severus Snape-et Alan Rickman, Minerva McGonagallt Maggie Smith, Sirius Blacket Gary Oldman, Sybil Trelawney-t Emma Thompson, a főgonosz Voldemortot Ralph Fiennes, Bellatrix Lestrange-t pedig Helena Bonham Carter alakítja. Az ötödik filmes Potter-sztorit David Yates rendezte – lehet, hogy a felkéréssel az ő karrierje is jobban beindul, hiszen a 43 éves brit rendező nevét eddig csupán tévéfilmek stáblistáján láthatták a figyelmes nézők. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?