Frank Turner Pozsonyban

Pozsony |

<p>A kortárs folk-punk egyik legnagyobb alakja, a brit Frank Turner lép fel a pozsonyi Majestic Music Clubban április 10-én. A dalszerző-énekes-gitáros tavaly megjelent lemezét, a Positive Songs for Negative People-t mutatja be Sleeping Souls nevű állandó zenekarával.</p>

Amikor a Stooges és a Sex Pistols által inspirált londoni hardcore-punk csapat, a Million Dead elkezdte nem túl hosszú pályafutását, még senki sem sejtette, hogy frontemberük néhány év múlva akusztikus gitárral a kezében okos, tartalmas és innovatív folk-rockot fog játszani zsúfolt koncerttermekben, és hogy első szólólemeze, az önironikus című Campfire Punkrock a kritikusokat is lelkes verbális csápolásra készteti.

Turner 2007-re kissé megkomolyodott, interjúiban már Bruce Springsteent emlegette első számú mentoraként, ám a punk attitűd azért megmaradt nála. Például többször előfordult, hogy egyetlen délután alatt kész lett egy lemeznyi anyaggal. Szintén megmaradt a társadalomkritikus hangnem, a Thatcher Fucked The Kids című kompozícióban például nem éppen dicsérően nyilatkozik a néhai Vaslady oktatáspolitikájáról. A 2013-as Tape Deck Heart albummal a mainstream zenei világba is belekóstolt, amely nem igazán volt ínyére, ezért új lemezét ismét egy független kiadónál jelentette meg.

Épkézláb, átgondolt szövegek, magukkal ragadó balladák és energikus, zúzós, rockos szerzemények jellemzik a tavalyi albumot, amely az idei európai turné, így a pozsonyi koncert gerincét is képezi. A YouTube-on elérhető koncertvideók alapján elmondható, hogy Frank Turner igazi színpadi figura, aki legalább annyira imádja rajongóit, mint azok őt. A szervezők pedig azt állítják, hogy vasárnap szlovákul is énekelni fog. Szokása ugyanis, hogy minden vendéglátó ország nyelvére lefordíttatja egy-egy dalát. Pozsonyban valószínűleg az Eulogy lesz ez a szám, a 2011-es England Keep My Bones című albumról.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"226037","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Én a magam részéről örülök, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában is sikert sikerre halmozó Frank Turner koncertnaptárába fővárosunk is belefért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?