Formálni a közízlést

Valószínűleg ezt akarják a bátor szervezők, még ha nem is verik nagydobra szándékukat.

Buli, játék, szórakozás három és fél napon át – ígéri a Kozel Klikkfest honlapja, amelynek vendégkönyvében ugyan a legtöbb vendég a tavalyi emlékezetes lerészegedésekről és kijózanodásokról filozofál, ám mi nem ezt olvasgattuk, hanem elsősorban a programkínálatot. Ez pedig minden eddiginél színesebb.

Úgy tűnik, a hat helyszín műsorának összeállítói igyekeztek minél szélesebb igényeket kielégíteni, dacára annak – és most talán szerzek néhány ellenséget – hogy a felvidéki fiatalok többsége még mindig a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben él, és rendíthetetlenül csakis az akkori bandákat akarja hallani, magyar zászlót lobogtatván zeneélvezés közben.

Kérem őket, szenteljenek némi figyelmet mondjuk a Besh-O-Drom együttesnek, akik egész Európában lázba hozzák a közönséget, ám nálunk először játszanak, és bizony kevesen ismerik őket. A világzenének amúgy is dicséretesen bő placcot biztosítanak a szervezők, ami nem csoda, hiszen sokak szerint a rockzene egyedül a népi elemekben bízhat, ha a folklór nem újítja meg a rakenrollt, akkor más már aligha...

A június 30. és július 3. között zajló programdömpingből az én figyelmemet főleg a pénteki és a szombati nap kínálata keltette fel, de egyébként már csütörtöktől zajlanak az események.

Pénteken ki-ki letesztelheti a botrányhős szupersztár, Robo Mikla valódi „tudását”, headbangelhet a nyitrai Desmond hip-hoposított rockzenéjére, akik mellesleg az évtized legeredetibb szlovák férfi énekesével rukkoltak ki. A Pokolgéptől őszintén szólva nem várok túl sokat, évekig azt sem tudtam, hogy léteznek még, aztán három éve láttam őket szigorú koreográfiára sörényt rázni. Mit mondjak: akinek ez kell, hallgassa... Sokkal reményteljesebbnek tűnik a Klikkfest blues, illetve drum and bass-kínálata, a világzenéről nem is beszélve, azaz remélhetőleg a nyolcvanas években ragadt Pokolgép-fanok is felfedeznek maguknak valami haladóbbat.

A program szerint lesznek extrém sportok, versenyek, gumipályás vízifoci, bungee jumping, bikalovaglás, íjászat, filmvetítések, paint ball, lovaglás, kispályás foci, röplabda, hegymászás, előadások, dedikálás, lég-gitárverseny, klikkfesztsuperstár, nonstop internet és még sok egyéb nyalánkság, hogy két koncert közt ne unatkozzanak a résztvevők. Alvás sátrakban, már ha marad rá idő. A fő szponzor pedig az egyik legjobb cseh sört gyártó cég, amely remélhetőleg nem csillagászati áron kínánlja a kesernyés nedűt Érsekújvárott.

A fesztivál beszélgetősátraiban komolyabb témákal is foglalkoznak majd, mint pl. a szex, marihuana, bűnözés. Kiemelném azt a szombati dumapartyt, amely a magyar rock múltját, jelenét és jövőjét taglalja, és amelynek vendégei Nagy Feró, Vikidál Gyula és Gyurovszky László építésügyi miniszter. Bevallom, főleg ez utóbbi véleményére vagyok kíváncsi, a két nyugdíjas rocksztár nézeteit már ismerni vélem, főleg Vikidál ügynökét.

Az abszolút csúcspont azonban szombat estére várható, amikor is a moldáviai Zdob Si Zdub zenekartól esik le mindazoknak az álla, akik először látják őket élőben. Mázlista vagyok, háromszor volt szerencsém hozzájuk az utóbbi három évben, ezért az alábbiakban szívesen írok róluk egy hoszszabb ömlengést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?