Filmsztárok a királynő kitüntetési listáján

London |

<p>A nemzetközi filmvilág sztárjainak nevei sorakoznak a brit uralkodó 96 oldalas idei születésnapi kitüntetési listáján.</p>

A listát hagyományosan II. Erzsébet királynő júniusban esedékes hivatalos születésnapján teszik közzé.

A szombaton ismertetett 2010-es névsor legismertebb kitüntetettjei között van Catherine Zeta Jones, a walesi születésű Oscar-díjas színésznő - Michael Douglas felesége -, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatában (CBE) részesül.

A Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emeli az uralkodó a 75 éves, dél-afrikai születésű írót, Ronald Harwoodot, akit Roman Polanski A zongorista című, 2002-ben készült filmjének forgatókönyvéért szintén Oscarral díjaztak.

Sophie Okonedo, akit Oscarra jelöltek a Hotel Rwanda című filmben nyújtott alakításáért, a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatát (OBE) veheti át a királynőtől a Buckingham-palotában.

A sport kiválóságai közül David Coulthard egykori Forma 1-es autóversenyző és Amy Williams, a vancouveri téli olimpia úgynevezett szkeleton szánkóversenyének bajnoka járulhat az uralkodó elé, a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) kitüntetés átvételére.

A 27 éves Amy Williams harminc éve az első brit, aki téli olimpián, nem csapatversenyben aranyérmet nyert.

Az idén 84 esztendős II. Erzsébet királynő születésnapját csak a kerek évfordulók alkalmából ünneplik annak tényleges napján, vagyis április 21-én; a "hivatalos" születésnap színpompás rendezvénye, a Trooping the Colour egyéb években - ahogy az idén is - júniusban, rendszerint a hónap második szombatján esedékes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?