Fergeteges Csallóközi Gála

Fergeteges Csallóközi Gála
Dunaszerdahely |

Igazi Csallóközi Gálát láthatott a közönség Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Táncegyüttes ez alkalommal a nagymegyeri Megyer Táncegyüttest látta vendégül. Négy évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal rendezték meg először a Csallóközi Gálát, akkor a pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes volt a vendég. Két évre rá a soproni Pendelyes mutatkozott be.

A Megyer Táncegyüttes 1997-ben alakult a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Gimnázium együtteseként, később a Csemadok égisze alatt dolgozott, ma a város csoportja. 2005 szeptemberétől az egyik alapító tag, Mészáros Magdi vezeti a csoportot, melynek tagjai nagymegyeri és környékbeli fiatalok. Mára a tagok családias közösséggé kovácsolódott össze, nekik már nemcsak hobbi, hanem életforma a néptánc. A kiváló táncosok közül néhányan rendszeresen részt vesznek a Šaffova ostroha (Šaffa sarkantyúja) országos szólótáncversenyen. A gyermektánccsoport is sikeresen szerepel, legutóbb Füleken az Eszterláncon ezüst sávos besorolást kapott a Kis Megyer és Csilizke Gyermek-néptáncegyüttes. És a  legújabb óriási siker: tarolt a Pajtabanda, nemcsak Nagyszombat megyében lett első, hanem országosan is, 7063 szavazatot gyűjtöttek, amiért kétszeres támogatást kap a VÚB Alapítványtól a pajtaszínpad felépítéséhez.. A Csallóközi Táncegyüttes felnőtt csapata kétévente rendez új műsort, kétévente gálát, amelyen az új műsorból is adnak ízelítőt. Tavaly is sikeres esztendőt zárt a Csallóközi. 2017 novemberében a néptánckoreográfusok országos versenyén Liptószentmiklósban arany sávos minősítést kapott a felnőtt csoport a Vág–Garam közi táncokért. Idén ősszel Füleken az Eszterlánc Országos Gyermeknéptánc-fesztiválon ismét arany sávos minősítést kapott az Apró Csallóközi, sőt különdíjat is hazavihettek az ugrós táncok korosztálynak megfelelő színpadra állításáért. Két új műsorszámot mutattak be a gálán, dél-alföldi táncokat (Németh Ildikó és Szabó Szilárd), eleki román táncok (Oláh Attila), a gyerekek mezőkölpényivel léptek színpadra, az este kalotaszegi fergeteges összeállítással zárult (end)

Galéria
Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?