Félidő Gombaszögön

Krasznahorkaváralja |

<div>Harmadik napjához érkezett a Gombaszögi Nyári Tábor. Pénteken az MKP-Híd vitát rengeteg kortárs irodalmi program ölelte körbe, valamint emlékkiállítás is nyílt a nagysátor alatt.</div><div>&nbsp;</div>

A csapatjátékok gulyásfőző versenyével indult a péntek reggel Krasznahorkaváralján. A délelőtt során bemutatkoztak a független civil kulturális kezdeményezések, a Somorjai Kaszinó, a Komáromi Szalon, valamint a Rimaszombati Kávéház. A táborba látogatott Stumpf István alkotmánybíró, illetve Tóásó Előd is – ők mindketten a nagysátor árnyékában számoltak be a közönségnek szakmai-, illetve élettapasztalataikról. Az MKP és a Híd képviseletében A. Szabó László és Prékop Mária vitatták meg a kisiskolák aktuális problémáit. Mondhatni, bizonyos értelemben az erőszakellenesség jegyében is telt a pénteki nap. Szívdobbanás címen a fiatalok párkapcsolataiban előforduló erőszakról, a nők ellen elkövetett erőszakról pedig az Asszony verve jó című beszélgetésen esett szó. A délután folyamán az Irodalmi Szemle szerkesztői beszélgettek Kukorelly Endre íróval, a TANDEM vendége pedig Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember az esti órákban. Katona László éremművész emlékkiállítása a nagysátor alatt nyílt meg a mai napon, a jövőre aktuális választásokról pedig kerekasztal-beszélgetésre került sor. Az este folyamán a Musí byť és a Kiscsillag lépnek színpadra, a hajnalig tartó kiváló hangulatot a tábor rezidens lemezlovasa, DJ Peter biztosítja, dunaszerdahelyi Tollas Rádió szerkesztősége pedig naponta élő adással jelentkezik a Durvacrew szigetről. A tábor előadásait, beszélgetéseit a rendezvény szervezői élőben közvetítik az interneten. A videóközvetítést ide kattintva tekinthetik meg. További információk a www.gombaszog.sk honlapon találhatóak. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?