Eltemették Natasha Richardson brit színésznőt

Budapest |

<p>A gyászoló család és színészkollégák jelenlétében a New York állambeli Millbrookban helyezték örök nyugalomra Natasha Richardsont. Koltai Lajos, akinek Este című filmjében az egyik főszereplőt alakította a síbaleset következtében elhunyt brit művész, megdöbbentőnek nevezte a színésznő korai halálát.</p>

Mint azt a rendező felidézte, az Estében Vanessa Redgrave és lánya, Natasha Richardson a vásznon egy anya és gyermeke bensőséges búcsúját játszották el. "Megdöbbentő, hogy ez a búcsú a valóságban fordítva kellett, hogy megtörténjen. Kaptam Amerikából egy levelet, ami szerint már csak azért tartották életben és szállították haza Natashát, hogy a család elbúcsúzhasson tőle" - mondta Koltai Lajos az MTI-nek.
    "Az első színész, akit felkértem, hogy játsszon a filmben Vanessa Redgrave volt, ő azonnal igent mondott, majd a következő találkozásunk során felvetette, hogy a lánya, Natasha Richardson is játszhatna a filmben" - emlékezett vissza a rendező.
    Felidézte, hogy hármójuk első közös beszélgetése alkalmával a két színésznő sokat mesélt neki a saját életükről, a legbensőségesebb emlékeiket osztották meg a rendezővel. A film egyik kulcsmondata is az ő elmondásaikból származott: "Ne menj el!" - kéri a lány a halálos ágyán fekvő anyától, mint ahogy kérte egyszer Natasha Richardson a való életben kislányként az akkor már igazi sztárnak számító Redgrave-től.
    "Natasha rengeteg figyelmet igényelt, egyrészt mert nem könnyű egy kisebb, gyakran a háttérbe szoruló szerepet eljátszani, másrészt mert alkatilag is kicsit szomorkás, magába forduló ember volt" - emlékezett Koltai Lajos a közös munkára, hozzátéve: "néhány későbbi interjújából kiderült, hogy sikerült neki megadnom azt a biztonságérzetet, amire szüksége volt, és ez rendkívül jól esett, vissza adta a hitemet abban, hogy jól csinálom, amit csinálok".
    A rendező elmondta, hogy a forgatás alatt igazán bensőséges légkör alakult ki a stábtagok között. A forgatás idején ünnepelték Vanessa Redgrave 70. születésnapját, és a szűk körű, családias ünnepségre Koltait is elhívták.
    Hozzátette, hogy készülő második világháborús drámájában is szánt volna szerepet a múlt héten elhunyt színésznőnek. A valós eseményeken alapuló film az angol-német légi háború idején játszódik, főszereplője egy plasztikai sebész, aki a borzalmas égési sérüléseket szerzett katonákon próbál segíteni.
    "Natasha játszotta volna az orvos jobb kezét, egy nővért, akit romantikus szálak is kötnek a főszereplőhöz" - árulta el Koltai Lajos. Mint mondta, odáig már nem jutottak el, hogy felkérje a szerepre, mivel első körben a főszereplőt szeretné megtalálni, és még várja egy nemzetközileg is elismert színész válaszát.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?