Kultúra

Elkezdődött a Minorma mentortábor

Rimakokava | Huszonkét tehetséges diák gyűlt össze a Minorma Polgári Társulás mentortáborában Rimakokova mellett, hogy három művészeti ágban, mentorok segítségével új technikákat tanuljanak és fejlesszék magukat. Négy napon keresztül a reggeli óráktól, sokszor éjszakáig nyúló foglalkozásokon vesznek részt.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. július 3. 15:16

A kilenc kreatív írásra jelentkezőt Veres István író, a Vasárnap munkatársa és Bőd Titanilla újságíró, az Új Szó munkatársa mentorálják. Gyenes Gábor képzőművész csoportjában tizenegyen vannak és a két fotós mentorált Kápostáš Mártonnal dolgozik együtt.

„Az a tapasztalatunk, hogy a diákok igenis igénylik az effajta foglalkoztatást. Itt lehetőségük adódik a megszokott módszereket átlépve tanulni,  fejlődni, és nem utolsó sorban maradandó élményeket gyűjteni erre a nyárra“ – nyilatkozta Gyenge Veronika, az egyik szervező. - Egy olyan tábort próbálunk létrehozni, ahol egy bensőséges családi hangulat alakul ki a szervezők, a mentorok és a táborozók között.“

Az idei táborban lehetőségük nyílik részt venni slam poetry workshopon, amit Bárány Bence (Slam Poetry Győr) és György Ádám (Slam Poetry Felvidék) fog tartani.  A tábor zárónapján, szerda este pedig a táborlakók bemutatják az elmúlt napok terméseit.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Káčer: Nem hagyunk fel Ukrajna támogatásával

Káčer: Nem hagyunk fel Ukrajna támogatásával

Juraj Šeliga

Šeliga azt veti az SaS szemére, hogy nincs B terv

Peter Pellegrini

A Hlas képviselői a kormány leváltására fognak szavazni

alma k

Ne hámozzunk meg minden zöldséget és gyümölcsöt!

Új Szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

fd

KVÍZ: Narvál, okapi... Milyen állatokat rejtenek a következő nevek?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.