Elkezdődött a Dunartcom Somorjai Nemzetközi Művésztelep

dunartcom

A művésztelep legfőbb célja a kapcsolatteremtés a művésztársadalom tehetséges hazai és külföldi, már szakmailag elismert és feltörekvő fiatal képzőművészei között. Az alkotók számára ez egy lehetőség, hogy megismerjék egymás munkamódszerét, gondolkodását.

Az eddigi 12 évad folyamán a művésztelepre tizenhét országból érkeztek az alkotók, közel százhetvenen. Minden évadban egy tematikus hívószóra készítették alkotásaikat a résztvevők, műfaji megkötés nélkül: a hagyományos megfogalmazásokon túl az újszerű médiumok is gyakran szóhoz jutnak. Ez idáig több mint hatvan szakmai program valósult meg.

A művésztelep idén is tematikus, a tizenharmadik találkozó címe és témája az imagináció.

Az idei évfolyamon tíz alkotó vesz részt: Finnországból érkezik  B. Raunio Maria, Magyarországról Cseke Szilárd, Gaál Kata, Majoros Áron Zsolt, Makkai-Kovács Beatrix és Rajcsók Attila, Erdélyből Orbán Előd és Miklós Hajnal, míg Mayer Éva és Méry Bea lesz a művésztelep két hazai kötődésű résztvevője.

A művésztelep már hagyományosan a hét folyamán létrejött alkotásokat bemutató kiállítással zárul, de a kiállítást megelőzően is több olyan esemény került a programba, ahova a széles közönséget is várják. Október 4-én és 5-én, szerdán és csütörtökön este 7 órától tartják a somorjai Moziban az alkotók bemutatkozását, ahol az egyéni prezentációkat követően a látogatók beszélgethetnek is a részt vevő művészekkel. Ezt követően, október 6-án, pénteken este 8 órától koncertre várják az érdeklődőket: a két hazai vendégzenésszel kibővített magyarországi Bettika Quintet lép fel a helyi ŠUP-ŠUP klubban – értelemszerűen Bettika Septet néven. A Bakos Bettika énekesnő vezette csapatnak egyébként van egy állandó szlovákiai tagja, a bőgős Mayer József személyében. A jazz és a világzene határmezsgyéjén mozgó zenéjüket a nyitott hozzáállás és a játékosság jellemzi.

Október 7-én, szombaton este 7 órakor nyílik a művésztelep kiállítása, melyet Fazekas Réka művészettörténész nyit meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?