Elhunyt Benkő Géza

Szerencs |

<p>Vasárnap&nbsp;tragikus hirtelenséggel, 48 éves korában elhunyt Benkő Géza szlovákiai magyar színész, rendező. Próba közben esett össze a Szerencsen működő Külhoni Magyar Nemzeti Színház színpadán, ahol a Sári bíró címszerepét próbálta. Az előadás bemutatója pénteken lett volna.</p>

Benkő Géza 1969. október 28-án született a kelet-szlovákiai Kiskövesden. Királyhelmecen érettségizett, majd a pozsonyi színművészeti egyetemen szerzett diplomát. Szabadfoglalkozású színészként dolgozott, Komáromban és Kassán egyaránt gyakran vállalt szerepeket, emellett rendszeresen játszott a szarvasi Cervinus Teátrumban, de Győrben és Nagyszombatban is gyakori vendégművész volt. Az 1990-es években két műsort is szerkesztett és rendezett Sándor György írásaiból, legutóbb Soóky László: A nagy (cseh)szlovákiai magyar csönd című monodrámájával aratott sikert az ország számos magyarlakta településén. Több szlovák filmben kapott szerepet, utoljára a Vonalban (Čiara) láthattuk a mozivásznon. Magyarországon a Jóban Rosszban című tévésorozatból ismerte a szélesebb közönség.

Benkő Géza legutóbb idén júniusban kapott díjat a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválján, a Czajlik József rendezte komáromi-kassai koprodukcióban készült Bányavakság című előadásban nyújtott teljesítményéért. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?