Dua Lipa és Oprah Winfrey is megkapta a legjobb internetes tartalmakért odaítélt Webby-díjat

Oprah Winfrey

Anthony Fauci, Oprah Winfrey és Dua Lipa is megkapta kedden a legjobb internetes tartalmakért odaítélt Webby-díjat.

Fauci, aki a digitális és közösségi média segítségével tájékoztatta az embereket a koronavírussal kapcsolatos fontos információkról, az év embere díjat nyerte el a Webby-díjátadón. Ava DuVernay az év filmes és videós kiválósága lett azokért az erőfeszítéseiért, amelyeket egy sokszínűbb Hollywood megteremtéséért tett.

Az idén 25 éves Webby-díjakat a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia ítéli oda.

Az internet szempontjából kiemelkedő év van mögöttünk, hiszen ez tette lehetővé, hogy egész évben kapcsolatban lehessünk egymással – mondta Claire Graves, az akadémia elnöke. „A győzteseink is ezt igazolják” – tette hozzá, mások mellett Anthony Faucira, az amerikai elnök járványügyi főtanácsadójára utalva, aki a járványról való tájékoztatásban vállalt fontos szerepet.

Riz Ahmed és Andra Day színészi díjakat kapott, Ahmed A metál csendje című filmért, Day pedig a The United States vs. Billie Holiday című produkcióban nyújtott játékáért.

Oprah Winfreyt az Oprah's Book Club című könyves programjáért díjazták, Dua Lipa pedig két videós díjat is elnyert zenés és tájékoztató klipjeivel.

Gordon Ramsay, a BTS koreai fiúbanda és Jennifer Garner a közönségszavazatok alapján kapott Webby-díjat.

Az idén alapított új kategória, a Webby Himnusz-díj első nyertese Pharrell Williams lett az oktatásban és a vállalkozói tevékenységben a faji egyenlőség érdekében végzett munkájáért.

Egy másik új elismerés, az év szószólója díj nyertese Yara Shahidi, a Feketék fehéren című sorozat sztárja lett, a társadalmi igazságtalanságok megszűntetéséért való kiállásáért.

Az év társadalmi mozgalma a Stop AAPI Hate lett, mert az internetet használva hatékonyan lépett fel az az ázsiai-amerikaiak és a csendes-óceániak elleni gyűlölettel és diszkriminációval kapcsolatos esetekben. Az év médiavállalata címet a Comedy Central kapta, miután a legtöbb, 14 díjat nyerte el a különböző díjkategóriákban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?