Buli DJ Bootsie-val

Dunaszerdahely |

<p>Hip-hop ütemek játsszák majd a főszerepet az NFG Klub őszi szezonnyitóján, melyre ma 21 órától kerül sor.</p>

Az est főszereplője DJ Bootsie, azaz ifjabb Solymosi Vilmos lesz, aki a magyarországi hip-hop szcéna egyik alapembere. Az 1996-os DMC-nyertest legtöbben onnan ismerhetik, hogy közreműködött a legendás első Yonderboi-albumon és tagja a Žagar zenekarnak is. Producerként első önálló lemeze, a The Silent Partner 2004-ben jelent meg, instrumentális dalokat tartalmaz és erős filmzenei elemekkel operál. Számait több jelentős fórumon felhasználták, egyebek mellett a Buddha Bar VII-es lemezen, a CSI helyszínelők egyik epizódjában vagy DJ Cam mixlemezén. Második lemeze, a Holidays in the Shade 2009 decemberében immár a nagynevű BBE Kiadónál jelent meg. A javarészt instrumentális lemezen közreműködött két legendás New York-i MC, Vast Aire és OC is. Bootsie ezúttal legendás DJ-képességeit mutatja meg az NFG Klub közönségének, a klasszikus instrumentális hip-hop mellett olyan újabb stílusok irányába is elkalandozva, mint a wonky és a glitch.
Pozsonyt képviseli az esten DJ BaseLogik, aki szintén az absztrakt hip-hop és a trip-hop irányából közelíti meg a zenei világot. A tapasztalt DJ leginkább olyan pozsonyi klubokból lehet ismerős, mint a SubClub és a Nu Spirit. BaseLogik hiphopos gyökerei mellett nem riad meg az elektronikus stílusok bevetésétől sem, és előadásmódját a gazdag scratchelés is jellemzi.
Különleges miniszettel készül az estére a hazai in:formation, mely tagcserék után és új album előtt áll. Az egyszeri formációban Ravasz Jonathan kezében lesz majd a basszusgitár, s először és utoljára a klubban is felcsendülnek a tavalyi Bristol albumról ismerős dalok, az instrumentális trip-hop és a big beat főszereplésével. (nfg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?