Az interneten már letölthető Az interjú című film

Los Angeles |

<p>Több internetes platformon is letölthetővé tette szerdán az észak-koreai vezető elleni képzeletbeli merényletről szóló The Interview című amerikai filmszatírát a gyártó, a Sony Pictures.</p>

A közlemény szerint a vitatott produkciót, amely miatt feltételezett északkoreai internetes kalózok feltörték a Sony számítógépes rendszerét és nyilvánosan elérhetővé tették a cégbirodalom titkos üzleti tartalmait, a Google Play, a YouTube Movies, a Microsoft Xbox Video platformokon, valamint a Sony egy saját, külön e célra létesített csatornáján (www.seetheinterview.com) tették hozzáférhetővé közép-európai idő szerint este 7 órától, és a gyártó - mint közölte - "további partnereket és platformokat" keres a produkció még szélesebb körű bemutatásához. 

A japán érdekeltségű szórakoztatóipari konglomerátum a múlt héten lefújta a produkció premierjét, mivel számítógépes rendszerét november végén feltörő hackerek támadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a filmet. A vígjátékban két amerikai újságíró megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Unt.

A lemondás a forgalmazásról széles körű bírálatokat váltott ki, többek közt Barack Obama amerikai elnök részéről. A felháborodás hatására a Sony Pictures kedden bejelentette, hogy korlátozott számú moziban csütörtöktől mégis engedélyezi az Észak-Korea haragját magára vonó produkció vetítését. A filmkomédiát csütörtöktől több száz független filmszínházban, köztük artmozihálózatokban játsszák. 

Soha nem mondtunk le arról a szándékunkról, hogy a lehető legszélesebb forgalmazást kapja a film - jelentette ki szerdai közleményében Michael Lynton, a Sony Pictures elnök-vezérigazgatója, aki szerint cége számára "életbevágó" a produkció bemutatása, "különös tekintettel arra a támadásra, amely a szólásszabadságot elfojtani akarók részéről érte üzletünket és munkatársainkat". 

Szokatlan, hogy egy filmet a mozis premierrel egy időben forgalmazzanak digitálisan is, a nagyobb stúdiók ugyanis a mozis bevételek maximalizálása érdekében hónapokig nem teszik letölthetővé költséges produkcióikat. Jelen esetben a Sony célja az volt - mint írták -, hogy a lehető legnagyobb közönséget érjék el már az első napon. A közlemény szerint csütörtöktől mintegy 300 független moziban játsszák a kibernetikai hadviselés célkeresztjébe került politikai szatírát. 

A film forgalomba hozatala azt jelzi, hogy a Sony elkötelezett a szólásszabadság mellett - hangoztatta az elnök-vezérigazgató. "Büszke vagyok arra, hogy harcunk nem volt hiábavaló, és a kiberbűnözők nem tudtak elhallgattatni bennünket" - tette hozzá.

A Seth Rogen és James Franco főszereplésével készült filmvígjáték 5,99 dollárért kölcsönözhető, illetve 14,99 dollárt vásárolható meg keleti parti idő szerint szerda déli 1 - közép-európai idő szerint 19 - órától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?