Átadták az MTV zenei díjakat

ded
New Jersey |

Mára virradóra tartották az MTV Video Music Awards gálát, amely főleg a fiatal zenerajongók körében népszerű. Az év nagy meglepetését, a 17 éves Billie Eilish-t 9 kategóriában jelölték, ezzel ő lett a harmadik legtöbb jelölést kapott előadó Ariana Grande és Taylor Swift után, akik 10-10 kategóriában indulnak esélyesként. 

A szebb napokat is megélt Music Television a legjobb klipek elismerésére létesítette ezt a díjat az 1980-as évek közepén, de fokozatosan egyre több kategóriát nyitottak, például a legjobb új előadóét, függetlenül attól, milyenek a klipjei. Kezdetben a Grammy-díj új alternatívájaként emlegették, mára viszont jócskán csökkent a presztízse.

A Music Television műsorstruktúrája ugyanis az internet térhódítása miatt olyannyira átalakult, hogy ma már alig tekinthető zenei csatornának. Az új klipek bemutatóját már nem a tévé, hanem a monitor előtt várják a rajongók, akik a YouTube-nak és más videómegosztóknak köszönhetően akkor és annyiszor nézik meg kedvenceik klipjeit, amikor és ahányszor akarják.

Idén életműdíjat kapott Missy Elliott, aki fel is lépett a gálán egy lehengerlő slágeregyveleggel. Íme néhány kategória díjazottja.

Az év videolipje: Taylor Swift - You Need to Calm Down

Az év előadója:  Ariana Grande

Az év dalaLil Nas X ft. Billy Ray Cyrus: Old Town

A legjobb új előadó Billie Eilish

A legjobb együttműködés: Shawn Mendes & Camila Cabello - Señorita

A legtrendibb előadó: Billie Eilish

A legjobb hiphop-dal: Cardi B - Money

A legjobb popdal: Jonas Brothers - Sucker

A legjobb kliprendező: John Richoux (Ariana Grande: 7 Rings)

A legjobb vágás: Billie Eilish - Bad Guy.

A díjátadó gála leglátványosabb fellépése az amerikai sajtó szerint Lizzo nevéhez fűződik: az új előadók kategóriájának jelöltjeként fellépő fiatal énekesnő egy hatalmas felfújható női fenékkel dekorálta a színpadot. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?