Átadták az MTV filmes és tévés díjait

dd
Los Angeles |

A Music Television (MTV) harminc, de talán húsz évvel ezelőtt is trendformáló zenei csatorna volt. Ott debütáltak a legfontosabb videóklipek, és mivel az MTV hatása a zenén kívüli tartományra is kiterjedt, filmes díjakat is osztottak – az Arany Popkornt. 

Ezt a bevezetőt a mai tizen- és huszonéveseknek szántuk, akik már nem tudhatják, mekkora jelentősége volt anno ennek a díjnak. Azt jelezte, hogy az illető rendező vagy filmsztár abszolút trendinek számít a legtrendibb zenei stílusok kedvelőinek körében (is). Aztán ahogy az MTV-ből fokozatosan B kategóriás realitysorozatok gyűjtőhelye lett, úgy fogyott az érdeklődés a filmes díjátadó iránt. Egyre kisebb súlya lett a sztárok szakmai önéletrajzában egy-egy ilyen elismerésnek, és ma már a díjazottak fele meg sem jelenik személyesen a gálán. 

Idén Rege-Jean Page, A Bridgerton család első évadjának sztárja és posztumusz Chadwick Boseman is elnyerte a díjat, amelyről közönségszavazás döntött. A ceremóniát a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban rendezték közönség részvételével. A legjobb filmnek egy Netflix-pro-dukció, A fiúknak – Örökkön-örökké bizonyult, a legjobb tévésorozat a WandaVision című Marvel-szuperhős miniszéria lett.
Page videós köszönőbeszédében elmondta, A Bridgerton családdal azt akarták megmutatni, hogy mindenki megérdemli a szerelmet, a boldogságot, függetlenül attól, hogy kicsoda és honnan jött. „Az ilyen díjak, amelyeket ti szavaztok meg, tudatják velünk, hogy ezek a történetek közel állnak a szívetekhez” – fogalmazott.

A tavaly 43 évesen elhunyt Chadwick Boseman a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című, utolsó filmjében nyújtott játékáért kapta meg a legjobb mozis alakítás díját. „Örökké hálásak leszünk azért, ahogyan jelenléte és művészete megváltoztatta a világot” – idézte fel a sztár emlékét Yara Shahidi, a Feketék fehéren tévésorozat színésznője, aki Boseman nevében vette át a díjat. Elizabeth Olsen, aki a WandaVisionben Scarlett Witch szerepét alakította, a legjobb sorozatban játszó színész díját kapta, illetve kolléganőjével, Kathryn Hahn-nal együtt kiérdemelte „a legjobb küzdelem” díját is. Hahn a sorozatban játszott szerepéért a legjobb gonoszkarakter-alakítás trófeáját is elvitte.

A legjobb pozitív hős díját Anthony Mackie kapta A Sólyom és a Tél katonája című filmért, a legjobb csók elismerését pedig az Outer Banks című kamaszdrámában szereplő Chase Stokes és Madelyn Cline párosnak szavazták meg a nézők. 

Scarlett Johansson úgynevezett generációdíjat kapott és köszönt meg videóüzenetben. Ezt az elismerést 2005-ben elsőként Tom Cruise vehette át, később Will Smith, Sandra Bullock és Dwayne Johnson is megkapta. Az MTV voksolói szerint a komédia géniusza Sacha Baron Cohen – ezt a díjat az utóbbi öt évben nem adták ki, olyan kevés szavazat érkezett be a kategóriában. 

A díjátadó gála nézettségi adatait a csatorna egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?