Angelina Jolie védelmébe vette készülő filmjét

Párizs |

<p>Visszautasította a délszláv háború bosnyák női, megerőszakolt áldozatainak ismételt bírálatát párizsi sajtótájékoztatóján Angelina Jolie, aki rendezőként első filmjét forgatta.</p>

Az egyelőre még cím nélküli alkotás az 1992 és 1995 közötti háborúban játszódik, egy szerb férfi és egy bosnyák nő kapcsolatán keresztül mutatja be a konfliktust.
A színésznő legújabb filmje, Az utazó című akciókomédia jövő heti bemutatója előtt válaszolt a sajtó kérdéseire azzal a levéllel kapcsolatban, amelyet a bosnyák női szervezet írt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatalához (UNHCR). Ebben kifogásolták a film cselekményét, és követelték, hogy a hivatal vonja vissza Angelina Jolie jószolgálati nagyköveti megbízatását.
Az Oscar-díjas színésznő szerint azonban csak "egyvalaki siránkozik". Mint mondta, az "abszolút többség, a lakosság, a stáb, a miniszterelnök és az államfő rendkívül támogató volt". Hozzáfűzte, hogy a filmen dolgozók 95 százaléka átélte a háborút.
A stáb az eredeti tervek szerint Boszniában is forgatott volna, a női szervezet tiltakozása miatt azonban ellehetetlenült a munka. Végül csak vágóképeket vettek fel a balkáni országban, Jolie el sem utazott a munkálatok magyarországi helyszínéről.
A háború becslések szerint százezer emberéletet követelt, 1992 és 1995 között legkevesebb 20 ezer - többségében muzulmán - nőt erőszakoltak meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?