Amerikaiak diadala

PUHA JÓZSEFFrankfurt. Idén a németországi városban rendezték Európa legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját, a közönségszavazásra épülő MTV Europe Music Awardsot. Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is az amerikai kontinens előadói kapták a legtöbb elismerést.

PUHA JÓZSEF

Frankfurt. Idén a németországi városban rendezték Európa legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját, a közönségszavazásra épülő MTV Europe Music Awardsot. Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is az amerikai kontinens előadói kapták a legtöbb elismerést. A regionális kategóriákat leszámítva az európaiak közül csak a One Direction csapatnak és David Guettának jutott díj – az előbbi a Legjobb új előadó és a Legnagyobb rajongói bázis, az utóbbi a Legjobb elektrozenei előadó kategóriában győzött.

A gála két legnagyobb csillaga Taylor Swift és Justin Bieber volt – három-három elismerést zsebeltek be. A pennsylvaniai Taylor a Legjobb énekesnő, a Legjobb koncertelőadó és a Legjobb imázs kategóriában diadalmaskodott. Sikere nem meglepő, nagyon fut a szekere. Red című negyedik stúdiólemeze az USA-ban két hét alatt 2012 második legkelendőbb albumává lépett elő. Justin Bieber sikerével is számolni lehetett, a 19 éves kanadai sztár a szavazóbázis nagy kedvence. A Legjobb énekes, a Legjobb popelőadó és a Legjobb World Stage előadás kategóriában vitte el a pálmát.

A One Direction mellett még egy duplázója volt a vasárnapi gálának. A kanadai Carly Rae Jepsen a Legjobb dal kategóriában győzött az amerikai listát kilenc, a britet négy hétig vezető Call Me Maybe című világslágerével, valamint a Legjobb Push előadó kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

A legjobb videoklipnek járó díjat a dél-koreai rapper, PSY érdemelte ki a Gangnam Style-ért. A legjobb rockelőadó a kaliforniai Linkin Park zenekar, az alternatív kategória győztese a New York-i Lana Del Rey, a hiphopelőadók közül pedig Trinidad és Tobagó-i Nicki Minaj tetszett leginkább a szavazóknak. A Legjobb magyar előadó a 30Y zenekar lett, Whitney Houston pedig Global Icon díjat kapott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?