Áll a bál az orosz DJ körül

fff

Három nyári fesztivál is visszamondta Nina Kraviz fellépését, mivel az elektronikus zenei színtér több szereplője szerint a világhírű orosz DJ és énekes nem határolódott el eléggé az Ukrajna ellen indított háborútól.

Kraviznak korábban volt néhány Putyin-párti gesztusa, a háború kitörése óta viszont feltűnően csendben van. A sok kíváncsiskodásra így reagált: „Zenész vagyok, és soha nem vettem részt politikusok vagy politikai pártok támogatásában. Ezt a jövőben sem tervezem. Nem értek a politikához és az általa létrehozott társadalmi folyamatokhoz. Szóval nem hiszem, hogy helyes lenne erről beszélnem a közösségi médiában.”

Ezek után a dortmundi PollerWiesen, a hágai The Crave és a detroiti Movement Fesztivál közölte, hogy nem látják szívesen az előadót. Ugyanakkor más fontos fesztiválok, mint a manchesteri Parklife, a barcelonai Primavera Sound és a madridi MadCool nem törölték őt a programjukból.

A Sziget Fesztivál szervezői szintén úgy vélik, a művészetet kár összekeverni a politikával. „Nem hiszünk a kulturális embargóban, fesztiválunk több mint 50 országból érkező fellépői között lesz számos orosz és ukrán művész, így Nina Kraviz is” – válaszolták a 444.hu portál kérdésére. Mindemellett azt is leszögezték, hogy kiállnak az ukrán nép mellett, hiszen részt vettek a #StopWar nemzetközi koncertmaraton lebonyolításában, és a fesztivál ideje alatt a Music Saves Ukraine kampányhoz is csatlakoznak.

A Time magazin szerint Kraviz egy korábbi Instagram-posztjára fizetett rá. 2014-ben – azután, hogy Oroszország megszállta a Krímet – posztolt egy képet a Coachella Fesztiválról, amelyen Putyin kartonból kivágott fotójával pózol. Kraviz menedzsmentje szerint a képet maga a fesztivál biztosította, és a helyszínen sokan mások is fotózkodtak vele.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?