Aki megdöntötte Elvis rekordját

dd

Taylor Swift a minap ismét bebizonyította, hogy jelenleg nincs nála nagyobb popsztár: nem mást utasított maga mögé, mint Elvis Presley-t.

Elvis volt ugyanis eddig az a szólóénekes, aki a legtöbb időt töltötte a Billboard lemezlistájának élén. Az énekesnő most az 1989 (Taylor’s Version) című lemezével szárnyalta túl a legendát. Az album 2023 végén ötödik hete volt listavezető, ezzel a különböző lemezeivel Taylor Swift összesen 68 hétig vezette az albumlistát.

Fontos hozzátenni, hogy míg Elvis közel 50 év alatt gyűjtötte be az eddigi rekordhoz szükséges 67 hetet, addig Swift mindössze 15 év alatt érte el mindezt. Az abszolút rekordertől azonban még messze van: a Beatles különböző lemezeivel összesen 132 hetet töltött a Billboard listáján.

Taylor Swiftnek egyébként 12 listavezető albuma van, több, mint bármelyik női előadónak a világon. A „swifties”, vagyis a hardcore rajongók személyes győzelmükként élték meg, hogy kedvencük áthangszerelve újra kiadta a gonosz férfi producerek által birtokba vett korai albumait. A különböző korszakait taglaló Eras turné pedig a poptörténet eddigi legtöbb bevételt hozó koncertkörútja lett. Csillagászati árakon keltek el a jegyek, a rajongók napokon át sátorzotak a stadionok előtt, hogy az első sorokban tudjanak csápolni. 

A még mindig csak 34 éves énekesnő népszerűsége talán abban áll, hogy sokkal ügyesebben szüntette meg a távolságot közte és rajongói között, mint más sztárok. Rengeteg energiát fektet abba, hogy egynek látszódjon közülünk. Lemezbemutatókat rendez saját lakásában, ahol házi sütivel várja a csapatot, és arra is veszi a fáradságot, hogy minél több videóüzenetre válaszoljon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?