A változatosság gyönyörködtet

JUHÁSZ KATALINSőt, hogy még tovább bonyolítsam a dolgot, tegnap a mínusz egyedik napot tartották, a magyar dalok előadói juthattak fel arra a színpadra, melyről évekkel ezelőtt kiszorították őket a külföldi sztárfellépők.

JUHÁSZ KATALIN

Sőt, hogy még tovább bonyolítsam a dolgot, tegnap a mínusz egyedik napot tartották, a magyar dalok előadói juthattak fel arra a színpadra, melyről évekkel ezelőtt kiszorították őket a külföldi sztárfellépők. A Sziget mára nemzetközi mércével mérve is komoly kulturális márkává nőtt ki magát. A legnagyobb európai fesztiválok között tartják számon, és a programkínálat, illetve a helyszín alapterületének nagysága okán Közép-Európa legnagyobb kulturális rendezvényének számít. Azt is fontos megemlíteni, hogy a szervezők immár két éve nem kérnek és nem kapnak állami támogatást, viszont 1,5 milliárd forintos hasznot termelnek az országnak, nem beszélve az egyéb, turisztikai és gazdasági jellegű hozadékról. Ám a közönség számára mégiscsak az a legfontosabb, hogy a Sziget olyan kulturális értékeket, izgalmas programokat hoz el Magyarországra, amelyeket csak itt van alkalmuk élvezni. Ezért sokan már május elején megveszik a hetijegyet, amikor még nem is tudni, kik lépnek fel a fesztiválon.

Én sem említek neveket, mégpedig azért, mert szívem szerint nem a nagy sztárokat ajánlanám olvasóinknak, hanem a tájainkon még ismeretlen, ám annál izgalmasabb zenekarokat és előadókat, továbbá a nem zenei programokat, különös tekintettel a Színházi- és táncsátor kínálatára, ahol idén minden napra jut legalább egy európai színvonalú csemege. Ügyes matematikusok kiszámolták, hogy egy teljes árú ottalvós bérlettel – miután naponta 200 program van a Szigeten – egy program 37 forint 50 fillérbe kerül. Ez nyilván botorság, hiszen nem lehetünk ott minden programon, de a számolgatásból kiterül, hogy ha a látogató naponta megnéz 5-6 programot, ezek „darabját” 1400 forintért élvezheti, ami nemcsak a külföldi, hanem a magyar zenekarokat tekintve is igencsak barátságos ár. Azaz hiába morognak oly sokan a drága jegyek miatt, még mindig a Szigeten jutunk legolcsóbban kedvenc zenekarainkhoz.

Idén is a változatosság a kulcsszó. Az autentikus roma zenétől a népzenével kevert punkon keresztül a death metálig minden megtalálható, és mindenből a legjobb. Aki a fent említett 5-6 programnál többet akar abszolválni, annak minimum tíz órát kell naponta a Szigeten töltenie. Ez az én számításom, és belekalkuláltam azt is, hogy gyorsan kell róni a köröket, mert aki például a világzenei színpadtól igyekszik egy színházi előadásra, fél órát is gyalogolhat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?