A szakadó eső ellenére telt ház volt a Depeche Mode pozsonyi koncertjén

Pozsony |

<p>Mintegy 33 ezren voltak kíváncsiak a Depeche Mode pozsonyi koncertjére szombaton.</p>

A 80-as években alakult, Közép-Európában különösen népszerű brit szintipop zenekar három tagja, Dave Gahan, Martin Gore és Andrew Fletcher már ötödik alkalommal adott koncertet Pozsonyban 2006, 2009, 2013 és 2014 után. Ezúttal a The Global Spirit Tour keretében érkeztek a szlovák fővárosba. A Pasienky-stadionban az új album (Spirit) dalain kívül ezúttal is elhangzottak a jól ismert, "kötelező" slágerek (Enjoy the Silence, Personal Jesus, Walking In My Shoes), de olyan régi dalokat is elővettek, mint az Everything Counts vagy a Somebody.  A ráadásban meglepetésként egy feldolgozás is felcsendült, a Heroes, a tavaly elhunyt David Bowie előtt tisztelegve.  A színpad hátterében egy óriási ledfalon igényes videóbejátszások fokozták a látványt, amelyeket a zenekar házi kliprendezőjeként világhírűvé vált Anton Corbijn készített. A hideg szél és a szakadó eső ellenére a stadion szinte zsúfolásig megtelt, a nem hivatalos információk szerint csaknem 33 ezren voltak kíváncsiak a brit kultbanda koncertjére. Már a koncert kezdetén eleredt az eső, és szinte végig intenzíven esett. Emiatt sokan otthagyták a szabadtéri rendezvényt, a többség viszont végig kitartott.  Ma este a budapesti Groupama Arénában lép fel a Depeche Mode, ahová szintén tizenegy kamionnal, négy busszal és öt kisbusszal érkezik a stáb, persze nem egyszerre, hiszen a helyszín előkészítése minden állomáson napokat vesz igénybe. A bonyolult apparatúra miatt Pozsonyban kisebb pánikhelyzet is kialakult, a felszerelés egy részét szállító kamionok ugyanis a pozsonyi színpadépítés tervezett kezdetekor még a szerb határon vesztegeltek. Ennek ellenére a kapunyitás csupán egy órát csúszott. A Depeche Mode két tagja, Andy Fletcher és Marin Gore már csütörtök óta Pozsonyban tartózkodott, péntek este néhány fős kísérettel, többé-kevésbé váratlanul felbukkantak egy ligetfalusi étteremben, ahol csaknem három órát töltöttek, és egy szemtanú szerint készségesen fényképezkedtek a személyzettel. (TASR, kk, juk)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?