A Pátria rádió hétvégi programjai

Hétvégi műsoraink sorát a reggel héttől fél tizenkettőig tartó Hétről hétre c. zenés publicisztikai magazin nyitja. A műsorból: Galántán megnyitás előtt áll a felújított katolikus templom; Kassán a Löffler Múzeumban a Prágában élő kassai festőművész, Hajnal Mihály mutatkozik be; Somorja megalapításának 600.

Hétvégi műsoraink sorát a reggel héttől fél tizenkettőig tartó Hétről hétre c. zenés publicisztikai magazin nyitja. A műsorból: Galántán megnyitás előtt áll a felújított katolikus templom; Kassán a Löffler Múzeumban a Prágában élő kassai festőművész, Hajnal Mihály mutatkozik be; Somorja megalapításának 600. évfordulója tiszteletére orgonahangversenyeket rendeznek; a Gömöri Ifjúsági Információs Központ munkahelyteremtő tevékenysége. Fél tizenkettőkor kezdődik Miklósi Péter Délidő c. társalgó műsora, amelynek vendége ezúttal Miklós László környezetvédelmi miniszter lesz. A szombat délutánonként jelentkező Téka c. irodalmi műsorban Benedek Istvánnak az édesapjáról írt könyvét ajánljuk abból az alkalomból, hogy 120 éve született Benedek Marcell irodalomtörténész, műfordító, író. 70 éves lenne Zs. Nagy Lajos költő; a műsor feleleveníti a hangját, és hallható lesz egyik érdekes karcolata, valamint Tőzsér Árpád és Kulcsár Ferenc Zs. Nagy ihlette verse. 15 órakor A kultúra világában a gyermek- és ifjúsági könyvek illusztrációinak kétévenként sorra kerülő nemzetközi megmérettetésével foglalkozunk, amelyet immár 20. alkalommal rendeztek meg a szlovák fővárosban. Az először megrendezett Dvenedele.sk című újszerű rendezvénysorozatnak az egyik szervezője is szót kap a műsorban. Szabó Ottó grafikust, festőművészt pedig abból az alkalomból kértük mikrofonhoz, hogy a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában Pathmosz szigetén címmel kiállítása nyílt.

Vasárnap a kilenc órai hírek után katolikus kiadással jelentkezik egyházi műsorunk, a Világosság, amelyben Vanda Károly szalkai esperes-plébános homíliáját hallják. Naszvadi Sándor nagymagyari lelkiatya a most véget ért III. Szlovákiai Eucharisztikus kongresszus kapcsán szól a hallgatókhoz. Nemrég Nemzeti Eucharisztikus kongresszust tartottak Magyarországon is; erről Nobilis Márió atyát, a magyarországi Országos Lelkipásztori Intézet igazgatóját kérdezzük. Az új tanévvel együtt megkezdődött a hitoktatás is az iskolákban; az ezzel kapcsolatos időszerű kérdésekre Bogár Imre, a Hitoktatási Központ titkára válaszol. 9.40-től George Gershwin Porgy és Bess c. operáját ismertetjük, a műsorban felcsendülnek a mű legszebb áriái is. 10 órakor híreket mondunk, majd gyermek- és ifjúsági műsorunk, a Randevú jelentkezik. A műsorból kiderül, milyen újdonságokat kínál ősszel az Agora iroda, beszámolunk a búcsi búcsúról és a Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztiválról, sztárvendégünk pedig Tóth Vera lesz. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő Műhely-melléklettel jelentkezik. Az újvidéki magyar szerkesztőség műsorában beszélgetés hangzik el Csáky Piroskával legújabb könyvéről. 14 órakor híreket mondunk, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, amelyben egy összeállítás hangzik el a komáromi Bujna Zoltán 80 napos kerékpáros expedíciójáról, melynek során bejárta azokat a helyeket, ahol Vámbéry Ármin is megfordult 143 évvel ezelőtt. 15 órától megismételjük a Kaland az élet c. portréműsort, amelyben Szabó G. László publicistával tunéziai úti élményeiről beszélgetünk. A fél négykor kezdődő Hazai tájakon c. néprajzi összeállításban hangképekben számolunk be a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő zselízi Kincső néptáncegyüttes jubileumi műsoráról. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?