A legújabb Opus

<p>A folyóirat frissen megjelent számát a Spekulatív fikció című összeállítás nyitja: benne Barcsi Tamás, H. Nagy Péter, Sánta Szilárd és Benyovszky Krisztián tanulmányaival.</p>

Az ehhez kapcsolódó szépirodalmi blokk Robert Luczak és Z. Németh István versét közli, valamint Fehér László novelláját.

A Közelmúlt rovata a 2008-as szlovákiai magyar szépirodalmi könyvtermést értékeli: a verseket Vida Gergely, a prózai köteteket Keserű József tanulmánya. A Horizontok rovatban Szászi Zoltán közvetítésével és kísérőszövegével új Tsúszó Sándor-vers olvasható, ugyanitt Angyal Sándor kisprózája, Ardamica Zorán versei és Janković Nóra novellája. A kritikai rovatban L. Varga Péter vizsgálja a Sötét tus, néma tinta című KAF-könyvet, Deisler Szilvia pedig a Kassák-kód című albumot.

A számot Varga Emőke alkotásai illusztrálják; a szerzőt és munkásságát Hushegyi Gábor értékeli. A Szlovákiai Magyar Írók Társasága folyóiratának idei második száma e héten kerül a könyvesboltokba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?