Kultúra

A Felvidéki Páva-gála bemutatója

Január 18-án az Ifjú Szivek Táncszínházban nagy sikert aratott a Felvidéki Páva-gála rendezvénysorozat bemutató előadása.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2013. január 22. 20:34

 

Az esten felléptek a Fölszállott a páva 2012 népművészeti tehetségkutató vetélkedő hazai versenyzői – Benkó Fruzsina Borbála, Botló Enikő és Botló Ákos, Csiba Júlia, Hégli Máté, Juhász Bence Zsombor és a Parapács zenekar vendégeivel, Kubinyi Júliával, Nagy Lucával és Nyíri Gáborral, valamint a házigazda Ifjú Szivek Táncszínház zenekara és táncosai.
A főszervező Pro Traditione Zsigárd – Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért Polgári Társulás nevében Csiba Péter nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a szervezők szeretnék, ha a Páva-gála keretében a hazai közönség is megismerné e tehetséges fiatalokat, különösen azokban a régiókban, ahonnan származnak.
 
A Felvidéki Páva-gála rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa azokat a tehetséges fiatal művészeinket, akik a Fölszállott a páva 2012 tehetségkutató népművészeti vetélkedőn bejutottak a legjobb 48 előadó közé. Ha belegondolunk, hogy az egész Kárpát-medence magyarságának több száz résztvevője közül eljutottak a televízió képernyőjére, az önmagáért beszél. A hat felvidéki produkció közül a Parapács zenekar kategóriájában első helyezett lett, hármat pedig különdíjjal jutalmazott a zsűri.
 
Hégli Dusan, a műsor rendezője elmondta: „a Páva-gálát főleg olyan szervezőknek, rendezvényeknek ajánlom, akik, illetve amelyek igényes, színvonalas produkciót szeretnének. A gálaműsor egész estét betöltő programja az Ifjú Szivek Táncszínház táncosainak és zenakarának közreműködésével páratlan élményt és értékes szórakozást kínál színházban, kultúrházban vagy akár szabadtéri rendezvényen is.”
 
A bemutató elődadás részeként első alkalommal osztották ki a Pro Traditione díjat – Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolásáért, amelyet Benkó Fruzsina Borbála, Botló Enikő és Botló Ákos, Csiba Júlia, Hégli Máté, Juhász Bence Zsombor, valamint a Parapács zenekar vehetett át. A díjat a Fölszállott a páva 2012 tehetségkutató népművészeti vetélkedőben nyújtott kiemelkedő teljesítményért és a szlovákiai magyarság méltó képviseletéért kapták a díjazottak. (k)
Önnek ajánljuk

Az SaS módosítaná a nyelvtörvényt

Jégesőre és hőségre is figyelmeztet az SHMÚ

Két holttestet találtak egy szenicei kútban

A tűzvész óta először tartottak misét a Notre-Dame-ban

Egyelőre nem lesz fizetős a tervezett betegellátás

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb galériák
Olvasta már?