A Felvidéki Páva-gála bemutatója

<p>Január 18-án az Ifjú Szivek Táncszínházban nagy sikert aratott a Felvidéki Páva-gála rendezvénysorozat bemutató előadása.&nbsp;</p>

 

Az esten felléptek a Fölszállott a páva 2012 népművészeti tehetségkutató vetélkedő hazai versenyzői – Benkó Fruzsina Borbála, Botló Enikő és Botló Ákos, Csiba Júlia, Hégli Máté, Juhász Bence Zsombor és a Parapács zenekar vendégeivel, Kubinyi Júliával, Nagy Lucával és Nyíri Gáborral, valamint a házigazda Ifjú Szivek Táncszínház zenekara és táncosai.A főszervező Pro Traditione Zsigárd – Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért Polgári Társulás nevében Csiba Péter nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a szervezők szeretnék, ha a Páva-gála keretében a hazai közönség is megismerné e tehetséges fiatalokat, különösen azokban a régiókban, ahonnan származnak. A Felvidéki Páva-gála rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa azokat a tehetséges fiatal művészeinket, akik a Fölszállott a páva 2012 tehetségkutató népművészeti vetélkedőn bejutottak a legjobb 48 előadó közé. Ha belegondolunk, hogy az egész Kárpát-medence magyarságának több száz résztvevője közül eljutottak a televízió képernyőjére, az önmagáért beszél. A hat felvidéki produkció közül a Parapács zenekar kategóriájában első helyezett lett, hármat pedig különdíjjal jutalmazott a zsűri. Hégli Dusan, a műsor rendezője elmondta: „a Páva-gálát főleg olyan szervezőknek, rendezvényeknek ajánlom, akik, illetve amelyek igényes, színvonalas produkciót szeretnének. A gálaműsor egész estét betöltő programja az Ifjú Szivek Táncszínház táncosainak és zenakarának közreműködésével páratlan élményt és értékes szórakozást kínál színházban, kultúrházban vagy akár szabadtéri rendezvényen is.” A bemutató elődadás részeként első alkalommal osztották ki a Pro Traditione díjat – Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolásáért, amelyet Benkó Fruzsina Borbála, Botló Enikő és Botló Ákos, Csiba Júlia, Hégli Máté, Juhász Bence Zsombor, valamint a Parapács zenekar vehetett át. A díjat a Fölszállott a páva 2012 tehetségkutató népművészeti vetélkedőben nyújtott kiemelkedő teljesítményért és a szlovákiai magyarság méltó képviseletéért kapták a díjazottak. (k)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?