A Dolby Színház 5.1-es hangrendszerrel készül az Oscar-gálára

Los Angeles |

<p>Közeleg az első olyan Oscar-díjátadó, amelyen már a Dolby Theatre nevet viseli a ceremóniának több mint egy évtizede otthont adó Los Angeles-i színház.&nbsp;</p>

 

Az audiovizuális cég, amelynek neve és logója tavaly nyáron került az Oscar-gálák épületére, 5.1-es hangrendszerrel lepi meg a közönséget. A színház külsején sok változás egyelőre nem látszik, ám a Dolby az elmúlt hét hónapban mindent elkövetett, hogy a február 24-i díjátadó hangzása érezhetően különbözzék a korábbiaktól.    Mint Ramzi Haidamus, a Dolby marketing és üzletfejlesztési alelnöke      hangsúlyozta, nem azért akarták, hogy a nevük felkerüljön az épületre, mert ott osztják az Oscarokat, hanem azért, mert ott mutatják be a filmipar legjobbjainak munkáit, és technológiai tudásukkal akarták emelni az élményt.    A korábban Kodak Színház néven ismert épület júniusban cserélt nevet. A Dolby Színházban azóta olyan Oscar-jelölt filmek premierje zajlott, mint a Merida, a bátor vagy A bin Laden-hajsza. A Cirque du Soleil Iris című, mozis témájú akrobatikus produkciója is ott ütötte fel főhadiszállását. Ezek azonban csupán bevezetőként szolgáltak Hollywood legjelesebb estéjéhez, az Oscar-gálához.    A Hollywood & Highland Centerben elhelyezkedő 3400 férőhelyes színházterem 2002 óta az Oscar-ceremóniák helyszíne. A Kodak logója azért került le a színházról, mert a fotóscég csődbe ment, és kénytelen volt kiszállni az 1999-ben húsz évre megkötött szerződésből, amelynek révén nevét viselte az épület. A Dolby szerződésének anyagi részleteit nem közölték, de a Kodak évi 3,6 millió dollárt fizetett a színházon függő névért.    Haidamus remek lehetőséget lát abban, hogy 1,2 milliárd embernek mutathatják be a Dolby-hangzást. "Akár ott lesznek a teremben, akár tableten, PC-n vagy házimozirendszeren keresztül nézik az Oscart, nagy pillanat lesz számunkra, hogy minőségi hangzással juttathatjuk el hozzájuk. Egyúttal jó alkalom arra is, hogy elmeséljük, kik vagyunk. Hiába 47 esztendős a vállalat, sokan még most sem értik, mivel is foglalkozunk" - fogalmazott.    A Dolby a sztárok színe-javát felvonultató estre készülve minden vadonatúj technikai felszerelésével ellátta a színházat. A vállalat szakemberei szorosan együttműködtek a díjátadó műsorát rendező producerekkel, Craig Zadannal és Neil Meronnal, valamint Don Mischlerrel.    David Gray, a Dolby tartalomszolgáltatási alelnöke elmondta: a legnagyobb feladatot 187 új hangfal beszerelése jelentette. A Dolby legfontosabb célkitűzése ugyanis az volt, hogy az egész műsort - beleértve a levetített filmklipeket és az előre felvett bejátszásokat - 5.1-es Dolby Surround hangzásban lehessen közvetíteni. Ehhez a filmstúdiókkal, a filmakadémiával és a műsort sugárzó ABC tévécsatornával is össze kellett hangolni a munkájukat.    A belső terek is felfrissültek néhol az átalakítások során. "Olyan ez, mintha egy nagy hajót megfordítanánk az óceánon. Számos részletre kell figyelni, nagyon sok ember érintett. Az a célunk, hogy minden sokkal élvezetesebb hangzást kapjon. Elindultunk ebben az irányban, és az eredmény évről évre jobb lesz" - ígérte Gary Epstein, a Dolby termékmarketing vezetője. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?