Külföld

Tüntetéseket, virrasztásokat rendeztek az Egyesült Államokban

Seattle | Tüntetéseket, gyertyafényes virrasztásokat rendeztek vasárnap este szerte az Egyesült Államokban az előző napi charlottesville-i szélsőjobboldali rendezvényt, a gyűlöletet és a rasszizmust elítélendő - jelentette az AP hírügynökség.
MTI

2017. augusztus 14. 11:21

Tüntetők vonultak egyebek között Donald Trump elnök New York-i otthonához, a Trump Towerhez. Seattle-ben - ahol Trump támogatói és ellentüntetőik is összegyűltek a belvárosban - a rendőrség őrizetbe vett három férfit, és fegyvereket kobzott el több embertől. Voltak olyan demonstrációk, amelyeken konföderációs emlékművek eltávolítását követelték, vagy azzal vádolták a Trump-kormányt, hogy politikájának hatására megerősödve érzik magukat a fehérek felsőbbrendűségét hirdetők. 

A charlottesville-i szélsőjobboldali demonstrációt is azért tartották meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok szobrának tervezett eltávolítása ellen. Lee tábornok az Egyesült Államokat 1861 és 1865 között emésztő polgárháborúban a déli, konföderációs seregek vezetője volt, sokak számára a rabszolgatartó déli államok konföderációjának jelképe.

A Fehér Ház szóvivője vasárnap közleményben szögezte le, hogy Donald Trump elnök a fehér fajgyűlölőket és a neonácikat is elítélte szombati nyilatkozatában. Azokra a bírálatokra válaszolt, amelyek szerint az elnök hibázott, amikor szombati nyilatkozatában általában ítélte el az erőszakot, és nem nevezte néven a fehér fajgyűlölőket, a neonácikat és a Ku Klux Klan fajvédő szervezet tagjait.

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Nagypál Krisztinát választották Magyarország legszebbjének. FOTÓ!

Felfüggesztette a bíróság Ivan Lexa, a SIS volt főnöke ügyében indított eljárást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?