Külföld

Sok civil áldozata van a Damaszkuszhoz közeli harcoknak

Damaszkusz | Legkevesebb 29 civil, köztük kilenc gyerek vesztette életét vasárnap a szíriai kormányerők és ellenzéki fegyveresek összecsapásaiban a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térségében - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
MTI

2017. december 31. 17:25

- TASR/AP-felvétel

A kiterjedt helyi aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet úgy tudja, a damaszkuszi rezsim a napokban fokozta támadásait az ellenzéki csoportok, köztük az iszlamista erők által ellenőrzött előváros ellen. Az OSDH szerint erősen ágyúzták Kelet-Gútát és légicsapásokat is mértek a 2013 óta Bassár el-Aszad szíriai elnök erői által ostromlott előváros térsége ellen, ahol mintegy 400 ezer ember él. A legsúlyosabb civil veszteségek az iszlamisták uralta Haraszta településen voltak, ahol 18 polgári személy halt meg.

Idlíb tartomány mellett ez az egyik utolsó régió, ami még ellenzékiek kezén van. Kelet-Gútában az utóbbi hónapokban súlyos humanitárius helyzet alakult ki a kormányerők ostromzára miatt, a Vöröskereszt közbenjárására több tucatnyi sebesültet és családtagjait sikerült kimenteni a Damaszkuszba irányuló egészségügyi evakuáció keretében.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?