Külföld

Schwarzi: "Most először nem fogok republikánus elnökjelöltre szavazni"

Washington | "Most először nem fogok republikánus elnökjelöltre szavazni azóta, hogy 1983-ban megszereztem az amerikai állampolgárságot" - mondta Arnold Schwarzenegger színész, volt kaliforniai kormányzó Donald Trumpra utalva.
MTI

2016. október 10. 11:50

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt köszönetet mondott vasárnap a Twitter közösségi oldalon azoknak a párttársainak, akik továbbra is támogatják őt.
 
"Óriási a támogatás (leszámítva néhány republikánust a vezetőségből). Köszönöm" - írta a milliárdos üzletember Twitter-üzenetében, miután számos republikánus vezető visszalépésre szólította fel a nőkre évekkel ezelőtt tett, és a napokban nyilvánosságra került trágár, becsmérlő megjegyzései miatt. Szombaton Trump azt jelezte, hogy nem száll ki a versenyből soha, és nem hagyja cserben támogatóit.         
Bár a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) nyilvánosan továbbra is támogatja Trumpot, a testület már jelezte, hogy fontolóra veszi, miként lehetne ebben a helyzetben továbblépni. Az egyik lehetőség az, hogy a bizottság Trump helyett inkább a sebezhető szenátusi és képviselőházi jelöltek megsegítésére összpontosít. Ez a lépés azonban gyakorlatilag politikai infrastruktúra nélkül hagyná Trumpot az elnökválasztás kimenetele szempontjából sorsdöntő ingaállamokban.
 
 
Mike Lee republikánus szenátor az NBC hírtelevíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a republikánusok nem nyerhetik meg a Fehér Házért folyó versengést Trumppal, ráadásul ha ő áll az élen, akkor a többi párttárs leszereplése is valószínűsíthető. 
 
Lee szerint ha Trump most félreállna, még lehetne olyan republikánus elnökjelöltet találni, aki képes lenne a demokrata rivális, Hillary Clinton legyőzésére.
 
Szombaton állást foglalt a kérdésben az osztrák származású Arnold Schwarzenegger színész, volt kaliforniai kormányzó is. "Most először nem fogok republikánus elnökjelöltre szavazni azóta, hogy 1983-ban megszereztem az amerikai állampolgárságot" - mondta. Schwarzenegger sürgette republikánus társait, hogy vonják meg támogatásukat Trumptól.
 
A magyar származású George Patakit, New York állam volt kormányzóját szavai szerint "elborzasztották" a Trumppal kapcsolatos hírek. Mint mondta, kampánya a "vakbuzgóság és a tudatlanság mérgező elegye. Ebből elég! Le kell mondania".
 
Az amerikai média szombaton arról is beszámolt, hogy Robert de Niro kétszeres Oscar-díjas amerikai filmszínész is keményen bírálta a vitatott republikánus elnökjelöltet, akit más jelzők mellett "butának" és "szélhámosnak" nevezett.
 
"Annyira bosszant, hogy ez az ország ott tart, hogy ez a tuskó, ez az idióta eljutott odáig, ahol most van. Ő az a valaki, akit mi elnökünknek akarunk? Nem hiszem" - hangsúlyozta az amerikai színész egy videóban.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"250008","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
Önnek ajánljuk

Nem éri meg csalni a házi pálinkafőzésnél

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Minél hamarabb kerül a beteg orvoshoz, annál eredményesebben lehet javítani a hallást

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

Rossi három jó döntése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?