Külföld

Meghalt Winston Churchill lánya

Kilencvenegy éves korában elhunyt Mary Soames, Nagy-Britannia második világháborús miniszterelnökének, Winston Churchillnek a lánya.
MTI

2014. június 1. 21:30

Fia közölte, hogy rövid betegség után, szombat este érte a halál Mary Soames-t, aki Churchill legfiatalabb gyermeke volt.
    
"Kitűnő író volt és kiváló életet élt, hazáját szolgálva a háborúban, és annak a nemzedéknek a tagja volt, amely távozik közülünk" - hangoztatta Nicholas Soames. Különösnek nevezte azt, hogy Winston Churchill utolsó még élő gyermeke éppen a normandiai partraszállás 70. évfordulója - június 6. - előtt hunyt el.
    
Mary Soames 1922. szeptember 15-én született, Winston Churchill és felesége, Clementine ötödik gyermekeként. 
    
Miközben apja kormányfőként Nagy-Britannia harcát vezette a náci Németország ellen, Mary a vöröskereszthez csatlakozott, később pedig beállt a hadseregbe. Szolgált Londonban, Belgiumban és Németországban a hadsereg légvédelmi egységeinél. Közben elkísérte apját számos külföldi útjára, köztük a potsdami konferenciára.
    
A háború után Christopher Soames konzervatív politikus felesége lett. Számos könyvet írt családjáról, megírta édesanyja életrajzát és számos jótékonysági szervezetet támogatott.
    
Öt gyermeke születette, fia Nicholas, a Konzervatív Párt parlamenti képviselője.
Önnek ajánljuk

Gyászban Kolon és Gímes

Nyilvánosságra került a buszbaleset áldozatainak neve és életkora

Ideiglenesen átköltöztetik a dunaszerdahelyi idegenrendészet kirendeltségét

Anyagilag is segítik a buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit

KFC: felemás volt az őszi szezon Komáromban

A pályaválasztást ne hagyjuk az utolsó pillanatra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!