Külföld
Nem meccset néznek,  elnöki csúcstalálkozót  (SITA/AP-felvétel)

Korea: már fogalmazzák a békenyilatkozatot – aztán faültetés

MTI

2018. április 27. 09:51

Szöul | Komoly és őszinte tárgyalásokat folytatott Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök a nukleáris leszereléséről – közölte Jun Jong Csan, a szöuli államfői hivatal szóvivője.

A felek közös nyilatkozat megfogalmazásán dolgoznak, annak tartalmáról, tárgyalásaik eredményeiről az egynapos csúcstalálkozó végén tesznek bejelentést a helyszínen, a demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban.

Kim Dzsong Un délelőtt lépte át a két Koreát elválasztó demarkációs vonalat Panmindzsonban, és kezdte meg a tárgyalásokat Mun Dzse In dél-koreai elnökkel; a koreai háború befejezése, 1953 óta ő az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett.

2018. április 27. 07:25

Történelmi találkozás a határon

A tárgyalások több mint másfél órás első fordulója után a felek külön ebédeltek. A tervek szerint a két koreai vezető egy békét és virágzást jelképező fenyőfát ültet el együtt, majd rövid sétát tesznek kettesben, kíséret nélkül, s ezután tartják meg a megbeszélések második fordulóját. 

A szöuli elnök szóvivője azt is bejelentette, hogy este - a felek közös bejelentése után - Kim Dzsong Un felesége, Ri Szol Dzsu is részt vesz a két vezető közös vacsoráján. 

Önnek ajánljuk