Külföld

GALÉRIA: Indiában mintegy 4,5 millió embert érint a monszunesők keltette árvíz

India északi és nyugati részén mintegy 4,5 millió embert érint a monszunesők keltette árvíz, a halálos áldozatok száma meghaladja az ötvenet, ezrek váltak hajléktalanná - közölték a helyi hatóságok hétfőn.
MTI

2019. július 15. 10:32

- TASR/AP-felvétel

Hét indiai államban 51 ember halt meg múlt hét szerda óta a heves esőzésekkel összefüggő balesetekben. A rendőrség közlése szerint az északi Himácsal Prades államban vasárnap összeomlott egy épület, hat katona és két civil meghalt.

Asszám államban a legsúlyosabb az árvízi helyzet, itt a monszun 2,6 millió embert érintett, 28 körzetben 11-en haltak meg. Mintegy 17 ezer ember volt kénytelen elhagyni lakóhelyét, őket a kormány által létrehozott táborokban helyezték el. 

A Nepállal szomszédos területen, Uttar Prades és Bihar államban 23-an meghaltak. Biharban 1,9 millió embert érintenek a heves monszunesők. 

Az előrejelzések szerint további rendkívül csapadékos idő várható az északkeleti régióban az elkövetkező két napban. Indiában a monszunidőszak júniustól szeptemberig tart, miközben az esőzés hatalmas károkkal jár, létfontosságú a mezőgazdaság számára.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?