Külföld

Ferenc pápa szerint a nők prostitúcióval való kizsákmányolása emberiesség elleni bűn

Róma | "Emberiesség elleni bűncselekménynek" nevezte hétfőn Ferenc pápa a nők prostitúció céljából való kihasználását és a társadalom megbocsátását kérte a prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevő katolikus férfiak számára.
MTI

2018. március 19. 19:39

Ferenc pápa
- TASR-felvétel

A pápa mintegy 300, a világ minden részéből érkezett fiatallal folytatott kötetlen beszélgetésben beszélt erről az októberre kitűzött, "fiatalok szinódusa" előtt tartott találkozón.

A 32 éves nigériai Okoediont megáldva, aki valaha szexrabszolga-kereskedelem áldozata volt, a pápa megdöbbenését fejezte ki, hogy a római utcán a prostituáltak legtöbb ügyfele katolikus.

"Azt kérdem magamtól és öntől, lehetséges-e, hogy az egyház még mindig túl hímsoviniszta ahhoz, hogy őszintén feltegye magának a kérdést, mivel magyarázható a nagy kereslet az ügyfelek részéről?" - mondta a nigériai nő. Ferenc pápa válaszában kijelentette, hogy a prostituáltak férfi ügyfeleinek mintegy 90 százaléka Olaszországban feltehetően megkeresztelt katolikus. "Felhasználom az alkalmat, hogy az önök (kihasznált nők) és a társadalom bocsánatát kérjem valamennyi katolikus számára, aki felelős ezért a bűnös cselekedetért" - tette hozzá.

"Ez nem szeretkezés. Ez a nő megkínzása. Ne keverjük össze a fogalmakat" - szögezte le Ferenc pápa.

Pio atya szülőfalujába látogatott Ferenc pápa

2018. március 17. 13:32

Pio atya szülőfalujába látogatott Ferenc pápa

Az egyik római egyetemen tartott találkozón a katolikus egyházfő kijelentette, hogy a nők szexuális kihasználása a sok emberben meglévő "beteg lelki alkatból" ered. Hozzátette, hogy a feminizmusnak még mindig nem sikerült ezt felszámolnia, és kérte a fiatalokat, hogy harcoljanak ellene.

Előzőleg márciusban egy Mary McAleese volt ír elnök vezette katolikus nőszervezet arra kérte a pápát, hogy döntse le a "nőgyűlölet" falait.

Az októberi püspöki szinódus 15. rendes közgyűlésének témája "A fiatalok, a hit és a hivatástisztázás" lesz.

Ferenc pápa szerint fontos, hogy a fiatalok - katolikusok és nem katolikusok - vegyenek részt a kizárólag férfiakból álló, nőtlen és elöregedett egyházi hierarchia tájékoztatásában az egyház jövőképének kialakítása érdekében. Az előkészítő találkozót megnyitva felkérte a fiatalokat, beszéljenek bátran, szégyenkezés és "érzéstelenítés" nélkül az igazság feltárása érdekében.

 Az Isten fiatal című, kedden több országban megjelenő beszélgetőkönyvben Ferenc pápa szintén kiemeli a nemzedékek közötti párbeszéd fontosságát. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A kormány gyermekenként 333 eurót ad a rászorulóknak

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

koronavírus

Szlovákiában is megjelent a koronavírus indiai variánsa

Szelle Erika

Bonyodalom a Grundon – egy még nem létező piacról vitáznak Dunaszerdahelyen

g

GALÉRIA: Ilyet még nem láttak a rendőrök sem

ujblog

Megnyitottuk portálunkon a blog.ujszo.com felületet

A vendéglősök a terasznyitást követően sem lélegezhetnek fel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.