Külföld

Ferenc pápa szerint a nők prostitúcióval való kizsákmányolása emberiesség elleni bűn

Róma | "Emberiesség elleni bűncselekménynek" nevezte hétfőn Ferenc pápa a nők prostitúció céljából való kihasználását és a társadalom megbocsátását kérte a prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevő katolikus férfiak számára.
author
MTI

2018. március 19. 19:39

Ferenc pápa
- Somogyi Tibor felvétele

A pápa mintegy 300, a világ minden részéből érkezett fiatallal folytatott kötetlen beszélgetésben beszélt erről az októberre kitűzött, "fiatalok szinódusa" előtt tartott találkozón.

A 32 éves nigériai Okoediont megáldva, aki valaha szexrabszolga-kereskedelem áldozata volt, a pápa megdöbbenését fejezte ki, hogy a római utcán a prostituáltak legtöbb ügyfele katolikus.

"Azt kérdem magamtól és öntől, lehetséges-e, hogy az egyház még mindig túl hímsoviniszta ahhoz, hogy őszintén feltegye magának a kérdést, mivel magyarázható a nagy kereslet az ügyfelek részéről?" - mondta a nigériai nő. Ferenc pápa válaszában kijelentette, hogy a prostituáltak férfi ügyfeleinek mintegy 90 százaléka Olaszországban feltehetően megkeresztelt katolikus. "Felhasználom az alkalmat, hogy az önök (kihasznált nők) és a társadalom bocsánatát kérjem valamennyi katolikus számára, aki felelős ezért a bűnös cselekedetért" - tette hozzá.

"Ez nem szeretkezés. Ez a nő megkínzása. Ne keverjük össze a fogalmakat" - szögezte le Ferenc pápa.

Ferenc pápa

2018. március 17. 13:32

Pio atya szülőfalujába látogatott Ferenc pápa

Az egyik római egyetemen tartott találkozón a katolikus egyházfő kijelentette, hogy a nők szexuális kihasználása a sok emberben meglévő "beteg lelki alkatból" ered. Hozzátette, hogy a feminizmusnak még mindig nem sikerült ezt felszámolnia, és kérte a fiatalokat, hogy harcoljanak ellene.

Előzőleg márciusban egy Mary McAleese volt ír elnök vezette katolikus nőszervezet arra kérte a pápát, hogy döntse le a "nőgyűlölet" falait.

Az októberi püspöki szinódus 15. rendes közgyűlésének témája "A fiatalok, a hit és a hivatástisztázás" lesz.

Ferenc pápa szerint fontos, hogy a fiatalok - katolikusok és nem katolikusok - vegyenek részt a kizárólag férfiakból álló, nőtlen és elöregedett egyházi hierarchia tájékoztatásában az egyház jövőképének kialakítása érdekében. Az előkészítő találkozót megnyitva felkérte a fiatalokat, beszéljenek bátran, szégyenkezés és "érzéstelenítés" nélkül az igazság feltárása érdekében.

 Az Isten fiatal című, kedden több országban megjelenő beszélgetőkönyvben Ferenc pápa szintén kiemeli a nemzedékek közötti párbeszéd fontosságát. 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hamran István

Hamran: Eddig 17 befolyásos embert ítéltek el jogerősen, köztük a volt kormány jelöltjeit

annamajor

Lezárták az annamajori gyerekbanda ügyében folytatott nyomozást

Mesterséges altatásban tartják a hároméves Vanesát, akit egy részeg autós gázolt el

Mesterséges altatásban tartják a hároméves Vanesát, akit egy részeg autós gázolt el

SZÖRNYŰ: Betonpillérnek hajtott a 21 éves motoros, esélye sem volt túlélni az ütközést

SZÖRNYŰ: Betonpillérnek hajtott, esélye sem volt túlélni az ütközést a 27 éves férfinek

tűz k

Tűz ütött ki egy nagyfödémesi autómosóban, 60 ezer euróra becsülték a kárt

tasr

Mi történik a fronton? Az oroszok vagy az ukránok állnak nyerésre?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.