Külföld
- TASR/AP-felvétel

Nagy erejű robbanás történt a kabuli repülőtér közelében

MTI

2018. július 22. 15:37

Kabul | Nagy erejű robbanás történt vasárnap a kabuli repülőtér közvetlen közelében röviddel azt követően, hogy több mint egyéves száműzetés után visszatért Afganisztánba Abdul Rasid Dosztum alelnök.

A robbanás - amelynek oka egyelőre ismeretlen - a repülőtér bejáratánál történt. Az első értesülések szerint sem az alelnöknek, sem őt köszöntő támogatóinak nem esett bántódásuk. 

A volt hadúrból lett alelnök tavaly májusban utazott Törökországba"gyógykezelésre", megfigyelők szerint ugyanakkor az üzbég nemzetiségű Dosztum Asraf Gáni államfő bírálójaként tartós 
száműzetésbe kényszerült. 

Dosztumot korábban azzal gyanúsították, hogy utasítást adott testőreinek egy politikai vetélytársa megkínzására. Az alelnök ellen azonban még eljárást sem indítottak az ügyben. Dosztum tagadta, hogy utasítást adott volna ilyen cselekményekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk