Külföld

Bahreinben holtan találták az ötödik amerikai flotta parancsnokát

Washington | Bahreinben szombaton meghalt az ötödik amerikai flotta parancsnoka, Scott Stearney altengernagy - közölte Washingtonban az amerikai haditengerészet. A tájékoztatás szerint a parancsnok holttestére rezidenciáján bukkantak.
MTI

2018. december 2. 11:11

Fotó: The New York Times

Az amerikai és a bahreini hatóságok vizsgálatot indítottak halála körülményei tisztázására, de eddig, mint ahogy a közleményben is hangsúlyozták, nincs gyanú arra, hogy erőszak áldozata lett volna.

John Richardson admirális, a tengerészeti hadműveletek irányítója közleményében kiemelte, hogy nem gyanakodnak bűncselekményre, az amerikai haditengerészet és a bahreini belügyminisztérium együttműködik a történtek feltárásában.

Scott Stearney 36 évet szolgált a haditengerészetnél.

Az ötödik flotta parancsnokságát Paul Schlise ellentengernagy, a tisztség eddigi helyettese veszi át.   

Az alig több mint 700 négyzetkilométernyi területű Bahrein ad otthont az amerikai ötödik flotta parancsnokságának, amely a Közel-Keleten a Vörös-tenger, a Perzsa-öböl és az Arab-tenger biztonságáért felel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Klímasztrájk és tüntetés

Ma kezdődik a pozsonyi Nepela Memorial

Birkózó-vb a tévében

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?