Külföld
- TASR/AP-felvétel

Erdogan tűzszünetet sürget, Putyin elutasítja javaslatát

MTI

2018. szeptember 7. 15:25

Teherán | Tűzszünetet sürgetett Idlíbben Recep Tayyip Erdogan török elnök az iráni és az orosz kollégájával Teheránban tartott tanácskozásán a szíriai helyzetről. Vlagyimir Putyin orosz államfő azonban elutasította a felvetést, és Haszán Róhánival együtt azt hangsúlyozta, hogy elkerülhetetlen a "terroristák" elleni harc az északnyugat-szíriai tartományban, ahol a Bassár el-Aszad elnök vezette arab ország hadserege offenzívát készít elő.

Recep Tayyip Erdogan az asztanai háromoldalú folyamat keretében rendezett találkozón azt mondta, a tűzszünet jelentős eredménye lehetne a teheráni egyeztetésnek. 

Az orosz elnök viszont kijelentette, ellenzi a tűzszünetet, mert a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport - korábban an-Nuszra Front - és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai is jelen vannak a felkelők utolsó enklávéjaként számon tartott Idlíbben, és ők nem részesei a békefolyamatnak.

Haszán Róháni úgy fogalmazott: "békét akarunk, de néha harcolni kell a békéért".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk