Külföld

Előretörhet a szélsőjobb az Európai Parlamentben

Berlin | Csaknem megkétszerezhetik képviselőik számát az Európai Parlamentben a májusi választáson a szélsőjobboldali pártok, míg a középjobb konzervatívokat és a szociáldemokratákat nagy veszteségek érhetik.
MTI

2019. március 9. 16:44

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

A Bild című német lap egy közel 10 ezer főn alapuló véleményfelmérés eredményét ismertette. Hat ország (Németország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Franciaország) polgárait kérdezték február végén és március elején. A válaszok azt mutatják, hogy a Nemzetek és Szabadság Európája nevű euroszkeptikus pártszövetség a jelenlegi 37-ről 67-re gyarapíthatja képviselői számát.

A kereszténydemokrata-konzervatív erőket tömörítő Európai Néppárt várhatóan 43 helyet veszít, és be kell majd érnie 174-gyel.

A szociáldemokraták frakciójának 45-tel kevesebb képviselője lehet a jelenleginél, 141-re csappanna meg a létszámuk.

A liberális frakció ugyanakkor jókorát erősödhet: 33 hellyel 101-re gyarapíthatja képviselői számát. A Zöldek 8 képviselői helyet veszíthetnek, 44 küldöttjük lehet - ismertette a Bild az eredményt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Három alkotmánybíró-jelöltet választott meg a parlament

Kanada nyerte a tengerentúli derbit, az oroszok a svédeket is legyőzték

Akár két métert is nőhet a világ tengereinek szintje 2100-ra

Konečný az NBÚ új igazgatója

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Súlyos baleset történt Kelet-Szlovákiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?