Külföld

Clint Eastwood életet mentett

Pebble Beach | A Heimlich-fogást alkalmazva megmentette egy rangos amerikai golftorna igazgatójának életét Clint Eastwood.
MTI

2014. február 8. 15:42

A színész, rendező a torna kezdete előtti fogadáson vett részt a napokban, amikor a vacsora során arra lett figyelmes, hogy Steve John igazgató fuldokolni kezd egy darabka sajttól. A filmcsillag azonnal a férfi segítségére sietett, és a Heimlich-manővert alkalmazva sikerült megmentenie az igazgatót a fulladástól.

    A Heimlich-fogás egy elsősegélynyújtási technika félrenyelés esetére. A fogást végző a fuldokló mögé állva két kezét összekulcsolja a másik hasának felső részén, majd kezeit hirtelen hátra és felfelé rántva összepréseli a tüdőt, hogy az így megnövekedő légnyomással próbálja kiszabadítani a félrenyelt tárgyat. Nevét Henry Heimlich amerikai orvosról kapta.

    Clint Eastwood a The Carmel Pine Cone című lapnak elmondta, most először használta a fogást. A 83 éves Oscar-díjas művésznek háromszor kellett felemelnie a több mint 90 kilogrammos tornaigazgatót, mire annak sikerült megszabadulnia a torkán akadt sajttól.

    A színész az elnöke annak az alapítványnak, amely megrendezi a Pebble Beach-i golftornát. Eastwood adja majd át a győztesnek járó trófeát vasárnap.
 

Önnek ajánljuk

Elmaradnak a budapesti fizetések a prágaiaktól és a pozsonyiaktól

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Forróság lesz a hétvégén

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

VIDEÓ: turistákat üldöz egy dühös elefánt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?