2018-ig 900 milliárd euróba is kerülhet Németországnak az integráció

Budapest |

<p>A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint a német gazdaság egyelőre finanszírozni tudja a bevándorlók integrációjának költségét, de egyes tanulmányok szerint 2018-ig 900 milliárd euróba is kerülhet az.</p>

Tamási Anna az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában freiburgi közgazdászok elemzésére hivatkozva beszélt az integráció költségeiről, hozzátéve azt is, hogy 900 milliárd euró finanszírozásához másfél százalékos adóemelés kell. Megjegyezte, a német kormány nem akar adóemelést.   Az elemző elképzelhetőnek nevezte, hogy szükség lesz szolidaritási adó bevezetésére Németországban, ami nem példa nélküli az ország történelmében.   Tamás Anna szerint az integráció kérdése számos problémát vett fel, és a konzervatív politika, elsősorban a Kereszténydemokrata Unió (CDU), kommunikációs zsákutcába jutott nagyon sok kérdésben, nem tudnak beszélni bizonyos ügyekről. Példaként a vallási, kulturális különbségeket, a munkaerőpiaci integrációt említette.   Szerinte ha a konzervatívok képesek lesznek politikájuk finomhangolására, akkor vissza tudják szerezni korábbi választóikat, akik most az Alternatíva Németországnak (AfD) pártra szavaznak.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?