Választási ankét 2023 – Kerekes Vica

Választás 2023

Kerekes Vica színésznőt kérdeztük arról, miért tartja fontosnak, hogy részt vegyen az előre hozott parlamenti választáson.

Miért tartja fontosnak, hogy részt vegyen az előre hozott parlamenti választáson?
Kerekes Vica

Vannak dolgok az életemben, amiket nem én választottam magamnak. Megszülettem anyához és apához, egy családi vérkör részecskéje lettem; több nemzet egészének eleme; egy ország állampolgára. Vannak dolgok viszont, amiket én választok magamnak. És a jó hír az, hogy irgalmatlan hosszú a lista. Én választhatom meg, hogy milyen embereket hívok be az életembe. 

Én választhatok társat magam mellé. Én választhatok hivatást, munkát. Én választhatok mentort, vezetőket, akikben bízom és felnézek rájuk…. A választás az változás is egyben. És igenis vannak dolgok, amiken tudok, tudsz, tudunk változtatni. Mi, együtt. Én mint ember csak a mi-ben tudok létezni, és amit teszek, azt mindannyiunkért is teszem. És engedtessék meg nekem, hogy ne fogadjam el azokat a kijelentéseket, hogy „Ez van, mit lehet tenni?” vagy „Úgy sem fog változni semmi, ezért fölösleges minden.” Ezek a megúszás szavai, a felelősség alól való kibújás, a közöny és lustaság állapota, az érdektelenség szintje, az akarat hiánya, a nemtörődömség jellemzője.
A választás lehetőségével való együttélés csak egy döntés kérdése. Órákat tudunk eltölteni egy-egy termék megvásárlása okán vagy egy nyaralás lefoglalásával, csak hogy örömet okozzunk magunknak. Egy óra, egyetlen egy óra elegendő arra, hogy elcsendesedjünk és megvizsgáljuk azon pártokat, tagjaikkal egyetemben, akik ringbe szálltak értünk, felkínálják tudásukat és várják döntésünket. Add meg ezt az egy órát magadnak és válassz, mert ebben az egy órában magadért és mások életéért is teszel.

Kerekes Vica
színésznő

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?