Törvényjavaslatot nyújt be az SNS az iskolai szexuális nevelés szabályozására

örvényjavaslatot nyújt be az iskolai szexuális nevelés szabályozására a kormánypárti SNS – jelentette be Zuzana Škopcová, az SNS szóvivője. A javaslatot még a nyáron be akarják  terjeszteni, hogy a parlament szeptemberi ülésén tárgyalhassanak róla.

„Az SNS javasolni fogja, hogy – főleg az alap- és középiskolák – szigorúan tartsák be a tantervet, hogy a szülők tudják, ki, mikor és milyen szexuális felvilágosítást tart a gyerekeiknek" – mondta Škopcová.

A törvénymódosítás értelmében csak olyan segédanyagokat lehet majd használni, amelyet az illetékes pedagógiai intézet vagy az illetékes intézmények jóváhagynak. A szóvivő közölte, az SNS meg akarja akadályozni, hogy például civil aktivisták „terjesszenek tananyagot az alap- és középiskolákban az iskolatanács és a szülők jóváhagyása nélkül". A párt hangsúlyozta, hogy csak pedagógusok és az ezen a szakterületen illetékes szakemberek tartózkodhatnak az iskolákban.

Hasonló javaslatot terjesztett elő Richard Vašečka (Slovensko, Za ľudí, KÚ) parlamenti képviselő is az oktatási törvény módosítása keretében, de a parlament kedden elutasította a javaslatot. A képviselő azt indítványozta, hogy ezen a téren szülői beleegyezéshez kössék az oktatást és a felvilágosítást. A képviselő a szülők jogai mellett érvelt, például az  mellett a jog mellet, hogy saját vallási és filozófiai meggyőződésük szellemében nevelhessék a gyerekeiket. Az SNS szerint Vašečka javaslata nem volt teljes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?